Mobilna aplikacija inCheckin olakšava prijavu gostiju

Toni Milovan, Patrik Spagnolo i Tanja Filimonović (K. FLEGAR)
Toni Milovan, Patrik Spagnolo i Tanja Filimonović (K. FLEGAR)

Mobilna aplikacija inCheckin, koja privatnim iznajmljivačima značajno olakšava i ubrzava prijavu gostiju na eVisitor sustav, objavljena je u ponedjeljak. Radi se o poduzetničkoj ideji Puljanina Patrika Spagnola, koju je razvio i proveo u djelo u suradnji s Tonijem Milovanom i Tanjom Filimonović iz FWD Grupe. Kako je objašnjeno u ponedjeljak na konferenciji za novinare, aplikacija funkcionira po principu "slikaj i prijavi", odnosno automatiziranim čitanjem dokumenata.

Prijava za par sekundi

Iznajmljivači koji je preuzmu ne moraju više utipkavati podatke o gostima, već će većinu tih podataka direktno s osobnih i putnih dokumenata "pročitati" kamerom svog mobilnog telefona i, uz minimalne intervencije, poslati ih eVisitor sustavu. Prosječno vrijeme prijave skraćuje se tako s nekoliko minuta na samo nekoliko sekundi po gostu.

- Problem dugog čekanja za prijavljivanje na aerodromima i u hotelima iskusio sam na putovanjima, pogotovo s djecom. Jednom mi je prilikom tako palo na pamet da bi sve to moglo biti puno brže, koristeći rješenje slično suvremenom plaćanju računa putem mobitela. Od ideje do konačne realizacije proteklo je devet mjeseci. InCheckin je zasad namijenjen malim iznajmljivačima privatnog smještaja, kakvih u Hrvatskoj ima oko 70 tisuća s ukupno dvjestotinjak smještajnih jedinica. Mali iznajmljivači su prošle godine poslali više od četiri milijuna prijava HTZ-u, objasnio je Patrik, koji i sam iznajmljuje privatni smještaj.

Skeniranje dokumenata

Toni Milovan je kazao da njihova aplikacija, predviđena i za hrvatsko i za inozemno tržište, skenira osobne i putne dokumente, odnosno njihov MRZ (Machine-readable zone) ili strojno čitljivu zonu kakvu imaju sve svjetske putovnice i velika većina osobnih iskaznica. Dovoljno je, nakon unošenja podataka o smještajnoj jedinici te datuma dolaska i odlaska gostiju, usmjeriti kameru mobilnog uređaja na dokument ili pak učitati fotografiju dokumenta (dobivenu putem e-maila ili poruke) iz galerije mobitela.

InCheckin omogućuje i prijevremenu odjavu ili produžetak boravka gostiju, no zasad je hrvatske građane potrebno ručno unijeti prebivalište, jer njega još nije moguće očitati. 

Aplikacija radi na iPhone i Android mobilnim telefonima, a moguće ju je preuzeti na Google Play Storeu i iTunes app storeu po cijeni koja ovisi o lokaciji korisnika, valuti i vrsti mobilne trgovine te iznosi približno 135 kuna (jednokratno). Osim ove, u izradi su i aplikacije za hotelske kuće i druge velike iznajmljivače, turističke agencije i korisnike koji evidentiraju ulaske u određene objekte, poput nekih javnih ustanova i parkirališta. Više informacija o inCheckinu moguće je pronaći na web stranicama www.incheckin.hr. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter