Moby i MTV sviraju za klimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako ste propustili Mobyja na nedavnim ljetnim festivalima, za svirku ovog svestranog glazbenika nije kasno. MTV i Moby najavili su glazbeni okršaj s klimatskim promjenama.

Iduceg mjeseca Moby krece na turneju, ali ne bilo kakvu, vec ekološki osvještenu. I dok se prisjecamo nostalgicnog pokušaja oživljavanja Live Aida kroz Live Earth 2007., Moby i MTV uz podršku Europske komisije razradili su cijelu kampanju pod nazivom "Play to stop - Europe for climate".

"Dogadaji poput ovog su od vitalne važnosti jer su mladi ljudi izuzetno važna grupa za vršenje pritiska. Klimatske promjene ce se najviše odraziti na njima, stoga su njihovi glasovi najvažniji", rekao je Stavros Dimas, povjerenik Europske komisije za okoliš.

Moby ce 20. kolovoza nastupiti u Stockholmu, nakon cega slijede koncerti u Budimpešti i Kopenhagenu uz podršku i nekih drugih glazbenih imena. Kampanja osvještavanja trajat ce 6 mjeseci, a osim koncerata koji ce se pozicionirati uz lokacije s faktorima vecih klimatskih promjena, u planu su i TV spotovi, webcastovi i online igrice na temu.

Podsjetimo, cilj Europske unije jest smanjiti emisije staklenickih plinova i potrošnju energije za 20% kroz provodenje politike energetske efikasnosti.


Podijeli: Facebook Twiter