MO Veruda čeka projekt za Trg kralja Tomislava

Za projektnu dokumentaciju uređenja Trga kralja Tomislava 1,6 milijuna kuna (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ/arhiva)
Za projektnu dokumentaciju uređenja Trga kralja Tomislava 1,6 milijuna kuna (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ/arhiva)

O ovogodišnjim planovima i aktivnostima jednog od najvećih mjesnih odbora u gradu, MO Veruda, razgovarali smo s njegovom predsjednicom Lornom Zimolo.

- Za Vijeće MO-a Veruda, kao i sve stanovnike njegova područja, najvažniji je projekt uređenje Trga kralja Tomislava. Nakon što je prošle godine odabrano najbolje rješenje za uređenje trga, ove godine se nastavlja s izradom projektne dokumentacije, za što je u Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture 2014. godine Grad Pula izdvojio 1.6 milijuna kuna, kaže Zimolo.

Za realizaciju takozvanih malih komunalnih akcija Mjesni odbor je u ovoj godini predvidio 30 tisuća kuna.

- Prioritetno će se nastaviti akcije započete u prethodnoj godini, kao i realizacija onih koje je, kao i svake godine, predložilo Vijeće Mjesnog odbora. Dakle, riječ je o nastavku lani započete akcije koja se odnosi na dopunu i ograđivanje dječjih igrališta u Budicinovoj i Krležinoj ulici, za koje je javna nabava obavljena, no čeka se suho vrijeme da bi se obavila zamjena dotrajalih igrala.

Pojačat će se i rasvjeta na lokacijama gdje je potrebito, a sukladno prijedlogu Mjesnog odbora pripremiti projektna dokumentacija za antikorozivnu zaštitu ograde koja se nalazi kraj parkirališta u Šibenskoj ulici, ističe Zimolo.

U planu je i prilagodba nogostupa za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti na dijelu Savudrijske i Zoranićeve ulice te uređenje i održavanje prolaza između zida Opće bolnice i stambene zgrade u Negrijevoj 10. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter