MO Valdebek: Prioritet multifunkcionalno igralište

Postojeće igralište zamijenit će novo - multifunkcionalno
Postojeće igralište zamijenit će novo - multifunkcionalno

Najveći projekt s kojim je započeto lani, i za koji će se ukupno izdvojiti pet milijuna kuna na području Mjesnog odbora Valdebek je uređenje multifunkcionalnog igrališta, doznajemo od predsjednika Mjesnog odbora Massima Brajuhe.

- Namjera je ondje preurediti postojeće boćalište, rekonstruirati nogometno igralište te izgraditi košarkaško, dva betonska stola za stolni tenis, sprave za vježbanje na otvorenom, stazu za trčanje, dječje igralište za najmlađe na obližnjoj livadi te montažni ugostiteljski objekt.

Inače, upravo se na spomenutoj lokaciji održava i fešta mjesnog odbora, za koju su dosad infrastrukturu osiguravali mještani okolnih kuća. Cilj nam je spomenutim projektom urediti zelene površine s naglaskom na sportsko-rekreacijske sadržaje koji će zadovoljiti potrebe različitih struktura korisnika, ističe Brajuha.

U ovogodišnjem proračunu Grada Pule za javnu nabavu i infrastrukturu za dio od Ulice Jasne Crnobori do boćališta osigurano je 1,5 milijuna kuna.

- Prioritet nam je u idućoj godini osigurati proračunska sredstva za uređenje dječjeg igrališta sa svim potrebnim igralima, budući da takvog na našem području nemamo. U sklopu malih komunalnih akcija odvozit će se krupni otpad u dva navrata tijekom svibnja, a tijekom godina će se pojačati javna rasvjeta i izradit ćemo dokumentaciju za rasvjetu gdje ona nedostaje. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter