MO Finida: Humanitarna pomoć za Tamaru i Andreja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški Mjesni odbor Finida i ove je godine odlučio prikupljene donacije i ostvarene prihode nakon podmirenja svih troškova na fešti Martinje darovati potrebitim sugrađanima Tamari Bogdan i Andreju Nađu. Kako doznajemo od člana MO-a Kristiana Sirotića, ukupan iznos za donaciju iznosi 28.630 kuna i 379 eura, od kojih su prihodi na fešti od prodaje jela i pića 21.340 kuna i 219 eura, a ostalo su dobrovoljni prilozi.

- Iznos od 7.289 kuna i 160 eura bit će uplaćen na račun udruge Zajednica žena Bujštine, kao organizatoru humanitarnog dijela fešte, te isti dan isplaćen u jednakim iznosima na račune Tamare Bogdan  i Andreja Nađa. Novac ostvaren od prihoda uplatit ćemo u proračun Grada Umaga s naznakom da su to prikupljena sredstava za doniranje u sklopu humanitarne pomoći Tamari i Andreju, odakle će im se isplatiti svakom po pola iznosa, iznio je Sirotić.

Članovima MO-a Sirotiću, Daliboru Obradoviću i Danilu Sirotiću ove se godine u organizaciju uključila i Zajednica žena Bujštine, ali i mještani koji su odigrali ključnu ulogu. Naime, osim što su na Martinju dobrovoljno radili, domaćice su pripremile kolače koji su se mogli kušati u zamjenu za dobrovoljni prilog. Samo od slastica prikupljeno je toga dana 1.795,70 kuna i 15 eura. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter