Mnoštvo informacija za pomoć starijim osobama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom u svojoj lokalnoj zajednici, Udruga Dodir nade izradila je on-line komunikacijsku platformu za promicanje vaninstitucionalne skrbi i njege za starije i nemoćne osobe i osobe s invaliditetom.

Na web stranici  www.udn.hr uspostavili su sustav za lakše informiranje korisnika o postojećim uslugama u lokalnoj zajednici. Širokom promocijom platforme informirat će se potencijalni korisnici o mogućnosti posudbe skupih medicinskih pomagala kroz posudionicu pomagala.

Kako bi se istovremeno osigurali potrebni ljudski resursi u lokalnoj zajednici za pružanje vaninstitucionalne skrbi,  promovirat će se i prilike za zapošljavanje u sustavu vaninstitucionalne skrbi, osobito za dugotrajno nezaposlene i teško zapošljive skupine žena. Putem platforme će pružiti ovoj ciljanoj skupini korisnika potrebne informacije o mogućnostima osposobljavanja za poziv njegovateljice - gerontodomaćice.

Udruga je izradila i bazu podataka njegovateljica za područje Labinštine čime će biti olakšano povezivanje između krajnjih korisnika i njegovateljica. Ovaj projekt sufinanciran je iz proračuna Istarske županije za 2015.godinu, iz proračuna Općine Kršan, Općine Raša i Grada Labina. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter