Mnoštvo boja za sumornu britansku zimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska modna prijestolnica ugostila je još jedan modni tjedan tijekom kojeg su se jednako uspješno predstavili iskusni dizajneri i nove nade britanske modne scene.

Britanska dizajnerica Vivienne Westwood predstavila se kolekcijom koja pokazuje što se dobije kada se pomiješa odjeca Mary Poppins, kostimi iz serije Downton Abbey i ona iz ormara Helene Bonham Carter.

Sve ono što ste voljeli kod Alexandera McQueena, kratki je opis nove kolekcije b-linije preminulog majstora McQ. Rijec je o manje luksuznoj kolekciji muške i ženske odjece, a Sarah Burton još jednom se pokazala dostojnom nasljednicom poznatog dizajnera.

Emma Hill stoji iza kolekcije za modnu kucu Mulberry. Krzneni kaputi, koktel haljine i lijepe torbe i ovaj put zadovoljile su one koji vole luksuz. Edward Meadham i Benjamin Kirchhoff pazili su na svaki detalj. Niti jedna manekenka nije izgledala jednako, mnoštvo boja, visoke punde bile su uskladene s kolekcijom koja je prštila bojama.

Iza nove kolekcije luksuzne linije Prorsum modnoga giganta Burberry stoji Christopher Bailey, koji je spojio stoljetnu britansku tradiciju i užurbanu kozmopolitsku sredinu. Kaputi, jakne i haljine sigurno ce naci svoje kupce jer rijec je o iznimno nosivoj i elegantnoj kolekciji.

Crvena boja dominirala je otkacenom kolekcijom britanske dizajnerice Pam Hogg, koja je prema pisanju Voguea ostala dosljedna sebi i zadovoljila najvjernije obožavatelje.

Neobicni i jedinstveni materijali uobliceni u haljine, suknje i jakne što naglašavaju figuru opravdali su ocekivanja od Mary Katrantzou, kreatorice koja je zablistala na prošlogodišnjem Londonskom tjednu mode. Cvijece, ptice i mozaicni uzorci bit ce pravo osvježenje u sezoni jesen-zima 2012/2013.

Ružicasta, crvena, žuta, ma nema boje koja se nije našla u novoj kolekciji modne kuce House of Holland. Haljine i hlace visokog struka, kombinirane majicama i topicima, strukirani kaputi i šalovi koje kao da su plele bake dobili su same pohvale.


Podijeli: Facebook Twiter