Mnogo ljudi, mnogo zvijezda i jedan Massimo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Sunce se ponovo rada", naslov je novog albuma Massima Savica koji je pjevac koncertno promovirao u svetvincentskom kaštelu Grimani, no sunce nije ono što je obilježilo njegov nastup, vec su to ucinile zvijezde nad mnogobrojnom publikom, elektricne zvijezde bendu iza leda na bogato opremljenoj bini, Massimov karizmatican glas i mnogo, mnogo divnih skladbi.

Malo je koncerata u kojima se publika, ambijent i izvodac mogu skladno stopiti u jednu cjelinu, a preksinocnji je bio upravo takav. Pozdravivši publiku nakon uvodne skladbe, Massimo je istaknuo koliko mu znaci nastupati u Istri, svome rodnom kraju, gdje, priznao je, rijetko gostuje.

Predstavivši novi album skladbama poput naslovne "Sunce se ponovo rada", Porinom ovjencane skladbe godine "Zar više nema nas" i "Ljubav" Aljoše Šerica, pritom pohvalivši publici mladog autora s kojim je ostvario suradnju na cak tri nove skladbe, Massimo je otkrio kako uvjerljivo nastavlja putem svojih "Vještina", kao majstor vokalne interpretacije koji tekst svake pjesme obogati štihom balade. Naravno, nisu izostale ni izvedbe uspješnica s prethodnih albuma poput skladbi "Gracija", "Razlog" i nezaboravne "Mi nismo sami".

Bogatom repertoaru koji je dobila na dar od Massima i njegovog benda, publika, u kojoj su prevladavale generacije koje su s pjevacem još od "Sjaj u tami", se odužila cjelovecernjim plesom, njihanjem i pjevanjem, a mnogi parovi koncert su doživjeli poput nekog ljetnog Valentinova.

Bogata produkcija koju su najavljivali organizatori ostvarila se na najbolji moguci nacin - obogativši glazbenu noc dostojnim svjetlosnim efektima. Izvanrednim koncertom koji je prštio emocijama Massimo je opravdao svoju poziciju na domacoj glazbenoj sceni, kao i izvanrednu ekipu koju je okupio oko sebe na novom albumu, a u kaštelu Grimani je, uz stare, pridobio i pokojeg novog obožavatelja.


Podijeli: Facebook Twiter