Mnogima prvo ljetovanje na moru

Poslovni prostor Hrvatskog registra brodova (D. MEMEDOVIĆ)
Poslovni prostor Hrvatskog registra brodova (D. MEMEDOVIĆ)

U četvrtoj sezoni humanitarnog programa Valamar Riviere "Tisuću dana na Jadranskom moru", kojim ova turistička kompanija daruje besplatna noćenja projektima usmjerenima na rad s djecom, u svojim objektima u Poreču ugostili su i prve mališane iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Među udrugama koje su posjetile Poreč bio je i Caritas Sisačke biskupije, koji su uživali u ljetovanju u porečkom hotelu Valamar Pinia.

Osnovci iz Komareva

- Odlazak na more je našim korisnicima značio mnogo u društvenom, psihološkom i zdravstvenom pogledu te su se kući vratili prepuni pozitivnih dojmova i iskustava. Sve je bilo odlično, od smještaja, jako ukusne hrane, ljubaznog osoblja do prekrasnih šetnica uz more na kojima smo provodili slobodno vrijeme i uživali u prekrasnom okruženju i morskom zraku, kaže Sanda Sokolovski iz Caritasa.

Iz Siska su u hotel Valamar Pinia stigla i djeca iz Osnovne škole Komarevo. "Hvala vam još jednom na nezaboravnim danima u Poreču. Djeca su bila oduševljena svime što nas je dočekalo, a većini učenika je to bilo prvo ljetovanje i zbog toga vam još jednom od srca zahvaljujemo!", poručuje domaćinima vjeroučiteljica Sanja Jinek. Valamar Club Tamaris - Casa Agava ugostila je štićenike i pratnju Udruge za autizam "Pogled" iz Nedelišća. "Usluga i osoblje bilo je jako ljubazno, nasmijano, sve što smo pitali ili tražili informaciju dobili smo s velikom ljubaznošću. Igralište je jedno od najljepših koje sam vidjela, napravljeno idealno za djecu pa čak i za djecu s posebnim potrebama. Jednom riječju, bilo nam je jako lijepo i htjela bi vam zahvaliti Valamaru što su senzibilni i društveno odgovorni prema djeci s invaliditetom i onima koji si odlazak na more ne mogu priuštiti", izjavila je Mirna Jambrović koja je sa svojim djetetom boravila u Poreču.

Ponos Hrvatske

Osiguravanjem besplatnog boravka na moru u jednom od svojih hotela, ljetovališta ili kampova, Valamar Riviera pomaže djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima boravak na moru koristi u liječenju ili oporavku te djeci s posebnim potrebama. Valamar Riviera je početkom ove godine upravo za program "Tisuću dana na Jadranskom moru" nagrađena "Ponosom Hrvatske", prestižnom nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju građani. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter