Mnogim Štinjancima lučica od velike važnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnogim Štinjancima lučica od velike važnosti Usvajanje namjere da se pokrene natječaj za davanje koncesije nad sportskom lučicom Štinjan-Puntižela, kojim se omogućuje Štinjancima da kroz Pomorsko športsko-ribolovno društvo Štinjan upravljaju nečim što su sami izgradili i koristili godinama, izazvalo je veliko odobravanje.

Dušanko Babić, predsjednik Mjesnog odbora Štinjan, prisustvovao je sjednici Gradskog vijeća prateći u ime Štinjanaca kako će se rasplesti šestogodišnja nastojanja mještana da legaliziraju aktivnosti. Pozitivna odluka kojom će Štinjanci udvostručiti broj vezova za brodice, sagraditi lukobran i centralni gat te koristiti kopno za funkcioniranje i pružanje usluga, naravno, naišla je na veliko odobravanje.

- Radovima ćemo stvoriti uvjete da se ovo područje ponovno namjeni mještanima Štinjana. Mjesni odbor je pomogao Pomorskom športsko-ribolovnom društvu. Zastupamo Štinjance u ovom projektu izradom studije o procjeni zaštite na okoliš koja je koštala 36 tisuća kuna, a idejni projekt smo financirali s pet tisuća kuna. Odnosno, činili smo sve da bismo pomogli PŠRD-u da se projekt pomakne s mrtve točke. Vjerujem da ćemo i dalje, sada kada je donesena odluka Gradskog vijeća, nastaviti pomagati ovaj projekt koji je od važnosti za mnoge Štinjance, rekao je Babić, koji nije krio zadovoljstvo zbog odluke Vijeća.

Iako je u namjeri davanja koncesije Štinjancima obrazloženo da će se lučica s 87 povećati na 160 vezova, Babić vjeruje da bi se tu mogao pronaći koji vez više.

- Trenutno je 87 brodica privezano u lučici, prema projektu zamišljeno je da mjesta bude za 160. No, po Zakonu o sportskoj lučici može se napraviti maksimalno 200 vezova pa se nadamo da ćemo uspjeti dodatno povećati njihov broj. Naravno, ne odmah, kasnije, tijekom projekta. Treba istaknuti da članova PŠRD-a Štinjan ima puno više nego vezova, ima ih više nego što će se sagraditi vezova, ističe Babić. (G. ROJNIĆ) 

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter