MMC Luka: Vizualna umjetnost Istre 2012.

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre
Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre

Svi galerijski prostori Multimedijalnog centra LUKA bili su rezervirani za otvaranje godišnje revijalne izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Slike, instalacije i fotografije 65 vizualnih umjetnika iz Istre koji žive i rade na poluotoku, ali i šire, pružaju zanimljiv vizualni uvid u 2012. godinu.

Raznolikost i sličnost dvije su riječi koje najbolje karakteriziraju ovaj postav, a sama raznolikost likovne ponude istarskih umjetnika jasna je zbog njihovog broja. Iako to može zvučati negativno valja naznačiti da je gotovo nemoguće pronaći neki rad koji se po nekim svojim kvalitativnim karakteristikama izdiže naspram drugih.

Vidljivi su djelići jedne duže priče ili razvoja pojedinih poetika određenih autora, pa ova izložba može koristiti i kao podsjetnik na samostalne izložbe koje smo ove godine mogli pogledati.

Važno je pak naglasiti da su se na ovoj izložbi sa svojim radovima predstavili i novi članovi HDLU-a Istre, a to su: Boris Bon, Tanja Draškić Savić, Aleksej Orel, Mirna Sišul i Luka Stojnić. (B. VINCEK; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter