MMC Luka: Retrospektivna izložba učeničkih radova

S otvorenja izložbe u galeriji Luka (N. LAZAREVIĆ)
S otvorenja izložbe u galeriji Luka (N. LAZAREVIĆ)

Izložba "Izbor grafika iz arhive Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna - Pula" otvorena je jučer u pulskoj galeriji Luka. Izbor iz bogate školske arhive napravila je profesorica Ksenija Tomičić koja je na otvaranju izložbe nabrojala sve profesore koji su prije nje u ŠPUD-u predavali grafiku, a to su Ivan Obrovac, Fulvio Juričić, Denis Sardoz, Andi Pekica i sadašnji ravnatelj Davor Kliman.

- Izložba je uži izbor radova nastalih zadnjih dvadesetak godina i prisutni su radovi rađeni u svim grafičkim tehnikama. Na izložbi ima puno lijepih radova, a kada bi htjeli izložiti sve one koje imamo u arhivi ne bi bila dovoljna ni četiri ovakva prostora, kazala je Tomičić.

Mirjana Grahovac Vojinović je na otvorenju izložbe prisutne podsjetila na prošlost škole koja je i počela svoj životni put s podučavanjem grafike. Ona je dodala i da se u galeriji Luka godišnje održava izložba radova učenika škole, a da je ova retrospektivna izložba grafika posebna jer se ipak radi o najdugovječnijem odjelu ŠPDU-a.

Izložba je zaista raznolika i to ne samo zbog različitih grafičkih tehnika s kojima su se učenici izražavali već i zbog različitih motiva koji su ih inspirirali. Svježina i radoznalost su glavne odlike ovog izložbenog postava što najbolje govori o znatiželji učenika te o vještom mentorstvu njihovih profesora.

Na otvaranje izložbe je došao veliki broj učenika ŠPUD-a koji su na taj način mogli bolje upoznati što su generacije prije njih radile i na koji su se način izražavale. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter