MMC Luka: Natječaj za izlaganje u 2015. godini

Natječaj za izlaganje u MMC-u Luka ostaje otvoren do 20. lipnja (Neven LAZAREVIĆ)
Natječaj za izlaganje u MMC-u Luka ostaje otvoren do 20. lipnja (Neven LAZAREVIĆ)

Udruga MMC Luka raspisala je natječaj za izlaganje u 2015. godini, a odnosi se na zaprimanje zamolbi koje mogu dostaviti umjetnici, grupe umjetnika ili likovni kritičari i kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Pravo prijave imaju izvedbeni umjetnici, arhitekti, glazbenici, likovni umjetnici, grupe umjetnika ili autorske koncepcije koje udovoljavaju uvjetima o izlaganju. Preferiraju se projekti i autori koji u svom radu, bez obzira na medij, donose određene novitete i kvalitete u galerijske prostore MMC-a Luka.

Članovima HDLU-a Istre preporučuje se da se jave na interni natječaj HDLU-a Istre, s obzirom na to  se radi o istom izlagačkom prostoru. Svi zainteresirani zahtjev za samostalno i skupno izlaganje podnose u tajništvu Udruge MMC Luka - osobno, poštom ili elektronskim putem - do 20. lipnja. Zahtjev treba sadržavati: detaljan opis projekta, životopis umjetnika, opis prostornih potreba, opis tehničkih potreba, CD s vizualnim materijalom o izložbi ili projektu, podatak koliko autora izlaže radove i rokove mogućeg održavanja izložbe. Prijave bez tražene dokumentacije neće biti selektirane.

Zahtjevi se odnose na galerijske prostore MMC-a LUKA, odnosno Galeriju Luka i Galeriju Anex. Obje su galerije od strane HZSU-a i ULUPUH-a priznate kao relevantni izlagački prostori. Pristigle zahtjeve razmatra i selektira Umjetnički savjet za programske djelatnosti Udruge MMC LUKA, u sastavu: Dorina Vlakančić, Leonid Zuban, Nataša Petrić - Tasha, Mirjana Grahovac - Vojinović, Mladen Lučić i Matija Ferlin. U zahtjevu je poželjno navesti prostor koji se preferira za održavanje izložbe ili projekta, uz napomenu da Umjetnički savjet zadržava pravo donošenja konačne odluke. Tlocrti prostora se dostavljaju mailom na upit.

Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima ovog natječaja do kraja srpnja 2014. Prihvaćeni projekti bit će prijavljeni za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2015. godinu. Realizacija projekta ovisi o dobivenim namjenskim financijskim sredstvima iz državnog proračuna. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter