MMC Luka: Izložena rješenja za Trg kralja Tomislava

Izloženi radovi u MMC-u Luka (M. ANGELINI)
Izloženi radovi u MMC-u Luka (M. ANGELINI)

Večeras je u pulskom MMC-a Luka otvorena izložba natječajnih radova idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga kralja Tomislava, u provedbi Grada Pule i Društva arhitekata Istre. U kratkom uvodu predsjednik Ocjenjivačkog suda natječaja Dražen Juračić igovorio je o dugotrajnoj pripremi i analizi koje su prethodile natječaju, te predstavio šest razmatranih pristiglih radova među kojima je kao najbolji ocijenjen onaj Studija BF, autorskog tima Zoran Boševski, Boris Fiolić, Petra Galić, Željko Golubić i Janko Velnić.

Izložbu je otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

- Kvalitetna priprema natječaja u suradnji s Društvom arhitekata pravi je put za provođenje projekta, za koji smo komunicirali s građanima i kvalitetno pripremili dokumentaciju. Ovim projektom uredit ćemo sadržaje koje su građani htjeli, a mi ćemo se, unatoč krizi, potruditi realizirati ovaj projekt osiguravanjem financija. Natječaj i odabrano rješenje samo su "temelj" za sutra, rekao je gradonačelnik. Naglasio je da Grad najprije namjerava urediti zelenu površinu i dječja igrališta, dok bi se objekt tržnice izgradio u kasnijoj fazi.

Uslijedila je javna rasprava na kojoj su predsjednik DAI-ja Leonid Zuban i Juračić detaljno predstavili projekt, a u raspravi su najviše sudjelovali stanari najbliže zgrade uz tržnicu (iznad DM-a) koji su izrazili bojazan da će gornja etaža tržnice, koja bi se nalazila u ravnini s Tomasinijevom ulicom, narušiti kvalitetu življenja stanara prvog kata te zgrade. (G. ROJNIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter