MMC Luka: Ivana Sajko i Denis Krašković

Ivana Sajko autorica je predstave 'Prizori s jabukom' (N. LAZAREVIĆ)
Ivana Sajko autorica je predstave 'Prizori s jabukom' (N. LAZAREVIĆ)

Nakon samostalne izložbe Ive Fonović i Siniše Labrovića program pulskog Multimedijalnog centra Luka za travanj nastavlja se s predstavom "Prizori s jabukom" Ivane Sajko u utorak 16. travnja u 20 sati u sklopu programa Performativna Luka. Radi se o projektu Udruge MMC-a i koreografa i plesača Matije Ferlina koji ovom suradnjom u Pulu dovode domaće i inozemne izvedbene projekte izvan festivala i festivalskih sezona.

Dramski tekst "Prizori s jabukom" premijerno je izveden u Stadttheaeru Bern 2009. godine u režiji Dore Schneider, da bi 2011., u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, bio postavljen i u Hrvatskoj. Izvedba u MMC-u koncertna je varijacija iste predstave gdje se glazba pojavljuje kao krajolik katastrofe o kojoj govore riječi", piše Ivana Sajko koja potpisuje režiju predstave. Dramaturg je Sandro Siljan, a za glazbu su se pobrinuli Alen i Nenad Sinkauz.

Samostalna izložba Denisa Kraškovića "Čovjek, životinja, biljka - radovi 1993.–2013." bit će otvorena u petak 26. travnja u 20 sati u galerijama Luka i Anex. "Svijet je univerzalna "prikladnost" stvari, u vodi postoji onoliko riba koliko na zemlji ima životinja ili stvari koje proizvodi priroda ili čovjek, u vodi i na površini zemlje ima onoliko bića koliko ih je na nebu i kojima odgovaraju. Autor je svjestan mijena u prirodi, činjenice da ništa nije vječno i upravo mu to daje suštinski alibi da bude iskren u svojoj umjetnosti, da ne čini ništa izvan njega samoga, da ne laže, već uvijek govori svoju istinu", piše Enes Quien u katalogu izložbe.

U sklopu projekta Dijete u galeriji HDLU-a Istre, Denis Krašković će od 25. travnja do 3. svibnja voditi likovne radionice sa školskom djecom. Projekt Dijete u galeriji uvršten je u program ovogodišnjeg Monte Librića, a završna manifestacija bit će 3. svibnja u sklopu obilježavanja Dana grada Pule. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter