MMA u Puli: Peruško i Bilić zagrijali atmosferu

Tonči Peruško (M. ANGELINI)
Tonči Peruško (M. ANGELINI)

Tri i pol tisuće ljudi koji su u subotnju večer dupke napunili pulski Dom sportova "Mate Parlov" potvrdili su da su organizatori hrvatske MMA lige povukli pravi potez kad su nakon dvije sezone koje su se u cijelosti održale u Zagrebu, u trećoj odlučili i drugim hrvatskim gradovima pružiti priliku da uživo pogledaju domaće majstore mješovitih borilačkih vještina.

Spektakl koji se protegnuo na 140 minuta povišenog adrenalina donio je 11 borbi, sedam ligaških i četiri revijalne, a dodatni interes osigurala je i činjenica da je u kavez ušlo čak šest istarskih boraca, po tri člana pulskog Trojana i porečkog Primea. Borba koja se očekivala možda i s najvećim zanimanjem bila je ona u velter kategoriji u kojoj je domaći ljubimac Tonči Peruško za protivnika imao Sašu Božića iz Kutine.

Nakon što je u prve dvije sezone hrvatske MMA lige "zapeo" u polufinalu, Peruško je u najavi treće sezone zaželio barem korak više, ali usprkos pobjedi na domaćem terenu, način na koji je došao do nje nije ga previše razveselio. Naime, premda je na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, ljutito bacanje štitnika za zube po okončanju borbe najbolje je moglo opisati koliko je bio zadovoljan svojom predstavom.

- Odradio sam katastrofalnu borbu - nije previše okolišao Peruško.  Na kraju se samo pobjeda piše, nadam se da će drugi put i moja borba biti puno bolja.

Peruško je ovom pobjedom izborio ulazak u četvrtfinale, ono što nije uspjelo njegovom klupskom kolegi Milanu Aščeriću u lakoj kategoriji. Aščerić je pružio odličan otpor Sebastijanu Eminiju, ali presudila je fizička snaga njegovog protivnika koji je slavio gušenjem u drugoj rundi. Bez četvrtfinala je u istoj kategoriji ostao i član porečkog Primea Erham Ameti koji nije pronašao pravi odgovor za Marka Burušića, prvaka Hrvatske iz 2012. godine, koji je nakon minute borbe slavio polugom na ruci.

Uz Ametija koji je poražen u ligaškoj borbi, dvojica Porečana nastupila su i u revijalnim borbama, Ivan Parencan i Luka Jarc, te prošli isto kao i njihov klupski kolega. (Ivica CEROVAC; snimio Manuel ANGELINI) VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA)


Podijeli: Facebook Twiter