MMA: Moderni gladijatori u gradu pod Arenom

Dokazati se pred svojom publikom - Tonči Peruško i Ivan Bilić (D. ŠTIFANIĆ)
Dokazati se pred svojom publikom - Tonči Peruško i Ivan Bilić (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski i istarski ljubitelji borilačkih vještina u subotu će doći na svoje. Premijerno postavljanje "kaveza" u Domu sportova "Mate Parlov" donijet će MMA spektakl, prvu stanicu osmine finala treće sezone domaćeg natjecanja u mješovitim borilačkim sportovima.

Nekoliko je razloga zbog kojih je upravo Pula izabrana da bude prvi grad domaćin, pored Zagreba u kojem su dosad isključivo održavane borbe MMA hrvatske lige.

- Pulu smo izabrali kao domaćina zbog Zelga Galešića i njegovog Trojana, zbog Arene u kojoj su se nekad borili gladijatori, a upravo MMA borce nazivaju modernim gladijatorima, i konačno zbog dvorane koja nosi ime našeg slavnog borca, boksača Mate Parlova, rekao je Tomislav Novosel, koordinator MMA Hrvatska na današnjem druženju s novinarima u Gradskoj palači.

- Zato nismo puno dvoumili oko dolaska u vaš grad. Program će startati dan ranije, u petak u 17 sati javnim vaganjem u Areni, u podrumskim prostorijama, dok će subotnji spektakl početi u 21 sat, a prva od deset predviđenih borbi krenut će pola sata kasnije.

MMA borbe su dosad bez problema rasprodale Cibonu, a sad će u Domu sportova mjesta biti za oko 3.500 gledatelja. Brojka je to koja se u Puli ne ostvaruje tako lako.

- Sretan sam što će Pula ugostiti ovaj spektakl. Ljeti imamo puno velikih događaja u gradu, dok nam zimi nedostaju. Uvjeren sam da će ovo biti lijepa promocija Pule i da adrenalina u subotu sigurno neće nedostajati, rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, koji je ugostio delegaciju organizatora i potom riječ predao izborniku hrvatske MMA reprezentacije Zelgu Galešiću, čija će tri borca nastupiti pred svojim navijačima, kao i još jedan Puljanin Tadija Majić te Porečan Erhan Ameti.

- Uvjeren sam da nijedan gledatelj neće otići kući razočaran. Ovo je prvi put da ćemo imati MMA ligu i "kavez" u Domu sportova, a od mojih će boraca nastupiti Milan Aščerić, koji dosad ima po jednu pobjedu i poraz, Tonči Peruško, koji uvijek dogura do polufinala i onda tamo zastane pa se nadam da će ove sezone napraviti korak naprijed, te Ivan Bilić, čiji se suparnik ozlijedio pa ćemo mu naći novog ili će nastupiti u promotivnoj borbi. Reprezentativac David Vasić neće nastupiti u subotu jer on čeka suparnika u superfinalu, rekao je Zelg Galešić pojasnivši potom razliku između MMA borbe i tučnjave.

- Kad se borimo cilj nam je pokazati suparniku da smo jači, kvalitetniji i spremniji od njega, ali ga uvažavamo u svakom trenutku i prije, za vrijeme i poslije borbe. To nema nikakve veze s tučnjavom, veli Galešić.

MMA Hrvatska ove će godine gostovati u šest gradova. Prvi kvalifikacijski krug će se održati u subotu u Puli, drugi u Osijeku, a treći u Makarskoj. Domaćini četvrtfinala bit će Poreč i Split, polufinale će se održati u Makarskoj, a veliko finale u Zagrebu.

Ulaznice

Ulaznice za ovu borilačku priredbu mogu se kupiti po cijeni od 40 kuna na svim prodajnim mjestima Eventima i na blagajni Doma sportova "Mate Parlov", koja će u subotu raditi od 16 sati. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter