MMA liga: Puljanin David Vasić ekspresno u 1 finale

Taktika provedena u djelo - David Vasić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Taktika provedena u djelo - David Vasić (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

David Vasić, član pulskog Trojana, pobijedio je Mađara Imrea Zsolta u osmini finala srednje kategorije na otvorenju prvog izdanja Europske MMA lige.

Dvostruki osvajač hrvatske inačice ovog natjecanja dominirao je borbom od samog početka, stavio Mađara pred velika iskušenja i već nakon 68 sekundi zaključio priču polugom na ruci, nakon koje njegovom protivniku nije preostalo ništa drugo nego da "tapkanjem" prizna poraz.

Pulskog borca nije omela ni činjenica da su mu u zadnji čas promijenili protivnika. Naime, Vasić se po prvotnom rasporedu u osmini finala trebao boriti protiv drugog Mađara, Martina Kaluša.

- Za promjenu smo saznali u četvrtak navečer, ali nije mi to predstavljalo nikakav problem, jer je sve ostalo isto. Pogledali smo neke Zsoltove borbe da vidimo kakav mu je stil, što radi u kavezu, da ne bi nešto zalutalo i koje su mu "specijalke", te smo odlučili zadržati taktiku koju smo spremali i odlično je završilo, zadovoljno je nakon brzinske pobjede zvučao David Vasić.

- Stvarno mogu reći da sam prošao kroz njega, nisam ga ni osjetio. Bio je to najbolji mogući scenarij, Zsolt me niti jednom nije pogodio i praktički već danas mogu nastaviti s treningom, jer borba nije ostavila nikakve posljedice. Najbitnije od svega je da nema nikakve ozljede. Okončao sam borbu polugom na ruci, ali već sam ga prije bio uzdrmao udarcima i arkada mu je bila načeta, tako da mogu reći da sam dominirao u svim segmentima borbe.

Ovom pobjedom Vasić je izborio plasman u četvrtfinale, a tko ga tamo čeka naknadno će saznati.

- Ne zamaram se previše imenom sljedećeg protivnika, ne biram, tko dođe, dođe. U Hrvatskoj sam sve borbe riješio u prvoj rundi, sad sam tako nastavio i na međunarodnom planu, i tko mi god bude s druge strane, imat će velikih problema, namučit ću ga i neće mu biti lako.

Riješio sam ići do kraja, zacrtao sam si finale, a onda što bude, ali dat ću sve od sebe da osvojim Europsku MMA ligu, samo da me neka ozljeda u tome ne zaustavi, naglasio je Vasić.

- Međutim, ne želim gledati previše u daljinu, idemo korak po korak. Sad ću se malo odmoriti, desetak dana, čisto da mi glava malo dođe k sebi od svih ovih treninga i onda idemo dalje, nastavljamo lagano s radom. Treba se dobro spremiti za četvrtfinale, napraviti pravu taktiku i upisati novu pobjedu, veli Vasić.

Uz Vasića, ispunjene tribine Draženovog doma vidjele su pobjedu i drugog hrvatskog reprezentativca, Filipa Pejića, koji je u lakoj kategoriji svladao drugog Mađara, Daniela Vikkera. Od 11 borbi koje su bile na programu bila je to jedina koja je otišla do kraja te su nakon tri runde po pet minuta suci odlučili pobjednika.

Tako je Hrvatska nakon prvog kola osmine finala prikupila pet bodova, tri za Vasićevu pobjedu prekidom i dva za Pejićev trijumf na bodove.

- Atmosfera je bila odlična, više nego lani na hrvatskom superfinalu krcata dvorana, oko četiri tisuće ljudi, i svi su zdušno navijali za nas. Mislim da smo im se odužili na najbolji mogući način. Za tri tjedna bore nam se Radman i Batinić, bit ćemo uz njih i nadamo se da će oni nastaviti našim stopama, rekli su hrvatski borci. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter