Mljekomat odsad i u Medulinu

Danijela Vitasović svečano je pustila u pogon prvi mljekomat u Medulinu i okolici (P. SOFTIĆ)
Danijela Vitasović svečano je pustila u pogon prvi mljekomat u Medulinu i okolici (P. SOFTIĆ)

Od danas i mještani Medulina i susjednih naselja mogu na jednostavan način u bilo koje doba dana i noći doći do svježeg mlijeka. Mljekomat je postavljen na terasi ugostiteljskog objekta pokraj zgrade Općine na medulinskoj placi, a mlijeko je iz OPG-a Vitasović iz Jadreški.

- Uz pomoć Istarske županije i Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre uspio sam dignuti kredit i kupiti ovaj mljekomat domaće proizvodnje koji me stajao 75.000 kuna i prvi je takav u Istri. Velik interes kupaca u Medulinu koji su  nestrpljivo čekali da stavimo mljekomat u upotrebu daje mi nadu da sam ipak dobro odlučio, no, vrijeme će pokazati, rekao je Vitasović.

Litra mlijeka stoji šest kuna, no treba pripremiti točan iznos jer mljekomat ne vraća ostatak. U mljekomatu će dnevno biti oko sto litara mlijeka, a kako je rekao Vitasović, volio bi da se ovo pokaže dobrim poslovnim potezom kako bi mogao ispuniti svoju dugogodišnju želju: sagraditi novu, veću štalu i svoje stado sa sadašnjih deset povećati na barem 35 muznih krava kako bi cijela obitelj mogla biti zaposlena na OPG-u i nastaviti tradiciju. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter