Mljekari ne odustaju od prosvjeda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mljekari i dalje prosvjeduju i ostaju na punktovima do ispunjenja zahtjeva, potvrdio je u nedjelju ujutro predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvodaca mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar.

Ponovio je kako vlada i resorno ministarstvo poljoprivrede moraju naci nacin kako da pomognu proizvodacima da smanje troškove i da se riješi situacija sa otkupnom cijenom mlijeka.

Napominje kako iza prosvjeda ne stoji politika, vec proizvodaci koji brane svoje farme.

Proizvodaci mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u ?akovu ispred logistickog centra Dukata. Prosvjed ispred KIM-a u Karlovcu u subotu je obustavljen.

Prosvjedom traže povlacenje Dukatove ponudene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljacu od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego dosad, i zahtijevaju prosjecnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU-a.

Ministarstvo poljoprivrede danas je ponovilo poziv proizvodacima mlijeka da se povuku s cesta i, kako navode u priopcenju, "ne cine daljnju štetu", te da se vrate argumentiranim raspravama u Ministarstvu i mljekarama sukladno zakljuccima prošlotjednog sastanka.


Podijeli: Facebook Twiter