Mlakar: Gledatelj zuri u tebe i vidi svaku grešku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je riječ o živoj legendi koja iza sebe ima polustoljetnu uspješnu karijeru, najpoznatiji voditelj na širim prostorima Oliver Mlakar nikad nije vodio svečano otvorenje Pulskog filmskog festivala. Čovjek koga pamte po šarmu, stilu i iznimnoj profesionalnosti učinit će to prvi put ove subote u Areni.

- Veselim se tome, oslonit ću se na iskustvo i profesionalnost, siguran sam da će biti uspješno, kaže nam jučer u uvodu razgovora. Već dugo živi u jednom selu blizu Samobora, sa suprugom Dunjom i čak devet pasa.

- Prije dva tjedna napunili ste 80 godina (rođeni ste 1. srpnja 1935. u Ptuju). Kako ste u mladosti razmišljali o svojoj starosti?

- Kad sam u mladosti vidio nekog od 60 godine, pomislio bih: "Isuse Bože, pa to je starac, što uopće radi na ovoj kugli zemaljskoj". Sve vam je u životu relativno. Sad mi se čini da ni 80 nije previše.

- Znaju za vas reći: "Uvijek isti".

- Da, tako kažu

- Kako uspijevate održati vitku liniju?

- To je sorta. Imate debele svinje i imate mršave svinje. Ja sam ova mršava (smijeh). Nema tu nikakvog recepta.

- Ove godine obilježavate i 50 godina braka. Koliko se Vaša supruga razlikuje od Vas?

- Potpuno! Po naravi je potpuno različita. Zato se i dobro slažemo.

- To znači da je temperamentna?

- Ona je jako temperamentna, puna ideja, uvijek u pokretu. To je ženama i svojstveno. Mi muškarci smo više trutovi, a žene radilice.

- Radi li i u kuhinji, s obzirom na Vaše iskustvo u "Malim tajnama velikih majstora kuhinje"?

- Dosta sam vremena proveo u kuhinji, ali to bi se moglo svesti na onu izreku: "Učili su učili od srijede do petka, ali se nisu maknuli dalje od početka.

- Neovisno o Karapandži?

- Karapandža je sve radio, a ja sam asistirao. Nisam puno naučio (smijeh). Netalentiran sam. A žao mi je; kulinarstvo je vrhunska vještina i volio bih znati nešto. Znam skuhati hrenovke i speći jaja.(Zoran ANGELESKI)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 

.


Podijeli: Facebook Twiter