Mlaka publika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Punk rockeri Overflow sinoc su prvi put nastupili u Fažani, a bio je to i prvi ljetni koncert na otvorenom otkad u Kasarni, u cijem je dvorištu održan, djeluje udruga mladih FUM. Ekipa se pocela okupljati vec predvecer, a koncert, na kojem su odsvirali vecinu svojih hitova poput "Camels", "Una Morbida Muchacha", "The Mad Milkman", "Don't", poceo je oko 23 sata. Iako bi stariji obožavatelji mogli primijetiti gubitak žestine u izvedbi, isto bi se dalo zakljuciti i o publici, koja je vecinu koncerta provela poprilicno staticno i to na nekoliko metara od bine, dok se tek nekolicina njih pred kraj svirke od sat i pol odvažila na korak naprijed, kad se i sam frontmen benda spustio medu publiku.

Jedan od razloga suzdržanosti mogao bi biti i to što nije bilo predgrupe koja bi zagrijala publiku, a i zabava nakon koncerta, na razocaranje svih prisutnih, nije predugo potrajala. Sve to, kao i nedovoljna i nepravovremena promocija koncerta te neopremljen šank, govori o organizaciji u zadnji cas, tipicnoj pocetnickoj grešci koju nisu izbjegli ni entuzijasticni valbandonski obožavatelji Overflowa, koji su uz pomoc clanova FUM-a organizirali koncert.

Unatoc tome, nastup ovog benda ipak je uspio privuci stotinjak posjetitelja pa se po brojnosti može svrstati medu uspjelije u Kasarni. Valja pohvaliti i održavanje koncerta na otvorenom, što bi trebala postati uobicajena praksa za ljetnih mjeseci, kad u Fažani manjka sadržaja za lokalnu omladinu, koja svoje mjesto za zabavu ne vidi u puckim feštama s istim izvodacima obrada iz godine u godinu, a dvorište Kasarne zbog ugodnog okoliša te odlicne, pomalo izolirane pozicije pravo je mjesto za to.


Podijeli: Facebook Twiter