Mladost (Z) - Mirna Rovinj 3:2

Marko Kepčija, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ)
Marko Kepčija, Rovinj (D. ŠTIFANIĆ)

U prvoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske, na gostovanju u Zagrebu odbojkaši Mirne Rovinj i pored poraza poslije dva sata igre predstavili su se u dobrom izdanju.

Pored toga što je prvi set pripao domaćinu, igrači trenera Marina Ivanića krenuli su vodstvom 10:7 i 18:15, kad je vrhunsku igru i poene uknjižio iskusni Igor Demirović. Igrači Mladosti uspjeli su doći do poravnanja (20:20) zahvaljujući Nojiću i Zeleniki te preokrenuli rezultat u svoju korist.

U drugom setu domaćin se trgnuo i preko Sedlačeka i Bogdanovića poveo 9:5, dok su rovinjski odbojkaši dosta lutali u svojoj igri i dozvolili igračima Mladosti da povedu 2:0 u setovima. Ipak, rovinjski odbojkaši smogli su snage u trećem i četvrtom setu kad su od samog početka diktirali igru koja je bila na zavidnoj visini i zasluženo došli do poravnanja u setovima. Isticali su se rovinjski odbojkaši dobrom igrom na mreži te preciznim servisima, kad domaćin nije uspijevao zaustaviti Demirovića, Kepčiju i ostale koji su unosili pomutnju u domaće redove.

Na kraju, kad su se igrači Rovinja pošteno ispuhali, u ruletu petog seta "mladostaši" su rutinski došli do pobjede.

Pred rovinjskim odbojkašima ove je subote (19 sati) druga utakmica polufinala, pred domaćim navijačima. (I. RADETIĆ)

Prva utakmica polufinala doigravanja odbojkaša za prvaka Hrvatske: Mladost (Z) - Mirna Rovinj 3:2 (25:22, 25:15, 20:25, 24:26, 15:6). Dom odbojke "Bojan Stanić". Gledatelja: 300. Suci: Muha i Bardić (oba Osijek).

MLADOST (Z): Bogdanović, Nojić, Martinko, Sedlaček, Mrakužić (L), Strahija, Vujović, Šmitlehner, Zimakijevič (L), Zelenika, Rendić, Orešković.

MIRNA ROVINJ: Brajković, Nikačević, Preden, Demirović, Puhar, Hrelja, Ilić, Matić (L), Poropat, Kepčija, Ivanković.


Podijeli: Facebook Twiter