Mladost - Rovinj 3:2

Zoran Ivanković i Sebastjan Mikša (M. MIJOŠEK)
Zoran Ivanković i Sebastjan Mikša (M. MIJOŠEK)

Utakmica 8. kola Prve A lige odbojkaša: Mladost - Rovinj 3:2 (22:25, 25:23, 27:25, 11:25, 15:13). Dom odbojke "Bojan Stranić". Gledatelja: 300. Suci: Vurušić i Žužulj (oba Varaždin).

MLADOST: Marino Marelić, Nojić, Mudrovčić, Marko Marelić, Sedlaček, Mrakužić, Martinko, Šmitlehner, Peterlin, Zimakijević, Bingula.

ROVINJ: Nikačević, Poropat, Brajković, Mikša, Arapović, Demirović, Sošić, Išek, Hrelja, Peršić, Ivanić, Ivanković.

Odbojkaši Rovinja poraženi su na gostovanju u Zagrebu u susretu osmog kola Prve A lige. Domaća Mladost slavila je rezultatom 3:2 i tako istom mjerom uzvratila Rovinježima za poraz u Valbruni na otvaranju sezone.

Međutim, za razliku od tog ogleda, u ovom su gosti osvojili deset poena više od domaćina, no za to su nagrađeni samo s jednim bodom. Jednostavno, "mladostaši" su svoje punte bolje rasporedili, tri seta dobili na razliku i zahvaljujući tome pretekli Rovinježe na ljestvici.

Za razliku od domaćeg ogleda kad su gubili 0:1 i 1:2 u setovima, Rovinježi su u Zagrebu dobili prvi set, potom izgubili naredna dva, da bi u četvrtom deklasirali Mladost.

No, umjesto da im to da dodatni poticaj, u petom su setu brzo došli u veliki rezultatski zaostatak, pri kraju se uspjeli primaknuti, ali ne i u potpunosti preokrenuti ishod. Pobjednika je odlučila odlična igra domaćih odbojkaša u obrani, uz razorne servise, kao i činjenica da su u ključnim situacijama znali što trebaju napraviti. Upravo je to nedostajalo Rovinježima koji nisu imali čovjeka spremnog da u presudnim trenucima preuzme odgovornost i donese presudne poene. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter