Mlado vino od Momjana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni su ljubitelji dobrog vina Martinje proslavili u Momjanu gdje je ove godine, u sklopu bogatog tradicionalnog programa, prvi put kršten mošt poznatog momjanskog muškata.

Uživanje u mladim vinima s vinske ceste Bujštine nastavljeno je tijekom vikenda, kad je rezultate svog ocjenjivanja obznanila i strucna komisija na celu s Miljenkom Bošnjakom, uz kojega su radili Sladan Dragojevic, Paolo Dragan, Nina Jurinjak i Lionello Baruzzini.

Prijavljeno je 27 uzoraka malvazije, 20 crnih vina i 10 muškata, doznajemo od direktora bujske Turisticke zajednice Valtera Bassanesea.

U kategoriji muškata ocjena strucnjaka se gotovo u potpunosti poklopila s onom posjetitelja, pa su najbolji redom bili oni Rina Cernca, Andela Brajka i Morena Degrassija.

Medu malvazijama zlato je zaslužila ona Veralde - Lucijana Visintina, srebro Degrassijeva, a broncu ona Gianfranca Kozlovica.

Najboljim crnim vinom proglašen je refošk Morena Degrassija ciji je teran zaslužio trece mjesto, dok je na drugom refošk Rina Prelca.

Najuspješnijim su proizvodacima dodijeljena priznanja, a svecanost je okrunjena pjesmom «Dignimo caše/Ancora un brindisi» koju su izveli vinari Bujštine predvodeni njenim autorom Goranom Griffom.


Podijeli: Facebook Twiter