Mlado vino na rivi i u trbuhu grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sunčana subota na atraktivne je lokacije Rovinja izmamila velik broj domaćih, ali i zavidan broj gostiju koji još uvijek borave u gradu. Osim sunčanog, povod izlasku i druženju bile su, ne jedna već dvije fešte, posvećene mladom vinu. Jedna na rivi "Martinja bez takujina" i druga, na tržnici i u trbuhu grada "kod Grote".

Jake snage, koje su činile Udruge Agrorovinj i Ekomuzej "Batana", te Lovačko društvo Rovinj posjetitelje rive počastile su s dvjestotinjak porcija prženih sardela i 150 porcija gulaša od divljači. A uz dobar tek, za dobar gutljaj pobrinulo se petnaestak domaćih vinara koji su sugrađane donirali s ukupno 80 litara vina te Duo "Magnolija".

No, na udaljenosti od kojih stotinjak metara zračne linije, kod vinara i vinogradara Igora Žužića Grote, i ove je godine, baš kao i ranijih devet, fešta mladoga vina, bila događaj za sebe. Osim zvukova i glazbe četiri harmonike, trube i trombona besplatno se guštalo u dvjestotinjak porcija čobanca i jednakog broja fritula kao i pedesetak litara mladog vina.

(N. O. R.)


Podijeli: Facebook Twiter