Mladineo ponovno uhicen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost Vinko Mladineo ponovno je uhicen, devet dana nakon što je izašao iz istražnog zatvora u kojem je bio od pocetka studenoga prošle godine zbog navodne umiješanosti u aferu Fimi media i pogodovanje tvrtki "Odlagalište sirovina" na štetu Fonda.

Od njegovog branitelja Milenka Umicevica doznaje se da je Mladineo uhicen jutros i da mu je policija pretražila stan. "Ocekujem poziv iz USKOK-a, gdje bi mog branjenika trebali dovesti na ispitivanje", rekao je Hini Umicevic koji kaže da se Mladineo sumnjici za udruživanje radi pocinjenja kaznenog djela te zlouporabu položaja i ovlasti, no ne zna o kojem slucaju je rijec.

U MUP-u se, pak, doznaje da policija provodi kriminalisticko istraživanje nad više osoba, no o pojedinacnim uhicenjima te broju i identitetu osumnjicenih nisu željeli govoriti. U USKOK-u takoder ništa ne žele reci jer, kako je rekao glasnogovornik Vuk ?uricic, o predmetima u tijeku nemogu govoriti.

Neslužbeno se doznaje da su uhicene još tri osobe medu, da je sa slucajem povezana varaždinska tvrtka BBS te da se osumnjicene tereti da su se udružili u grupu koja je fiktivno prikazivala otkup PET ambalaže, a ustvari je izvlacila novac iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost.

USKOK protiv Mladineo vodi istragu od pocetka studenoga prošle godine kada je uhicen u aferi Fimi media u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišicem i ostalima osumnjicen za izvlacenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Nakon gotovo šest mjeseci provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu pušten je na slobodu uoci uskršnjih blagdana, 18. travnja. Kao mjera opreza odredena mu je zabrana kontaktiranja svjedoka koji još nisu ispitani u drugoj istrazi, onoj o poslovanju Fonda s tvrtkom "Odlagalište otpada", ciji je vlasnik Miho Zrnic Marinovic još u istražnom zatvoru.

Mladineo je osumnjicen da je oštetio Fond u korist tvrtke Zrnica Marinovica, koje je navodno nezakonito zaradilo gotovo 11 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter