Mladim turistima Pula je dosadna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnogi mladi turisti za svoju ljetnu avanturu izabiru Hrvatsku, pa tako i Istru,no pitanje je koliko je uistinu Istra destinacija za mlade, što im nudi i odlaze li zadovoljni.

- Istra je lijepa, ali necemo se više vratiti jer fali sadržaja za mlade i nema dovoljno zabave, a osim toga želimo vidjeti neka druga mjesta i istražiti druge krajeve, odgovori su vecine mladih koje smo zatekli u omladinskom hostelu u pulskom zaljevu Valsaline.

Rijec je o jedinom hostelu u Istri koji posluje u sklopu Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, te u Pulu privlaci mlade avanturiste iz citave Europe, ali i Kine i Japana, Australije, Amerike...

- Prvi sam put u Istri i Puli i zasad imam samo pozitivna iskustva. S društvom iz škole bio sam u gradu i popio kavu. Cijene su u redu i nije preskupo, a za sadržaje za mlade ne marim previše jer je za mene zabava popiti pivo sa svojim društvom na plaži. Svida mi se ovdje i možda se jednog dana i vratim, kaže 17-godišnji Austrijanac Peter Schicho.



Njegov školski kolega Paul Hayden se ne želi vratiti u Pulu, barem ne u skoro vrijeme, jer nije zadovoljan ponudom za mlade u gradu, koji usprkos tome hvali da je lijep i prepun znamenitosti iako nedovoljno ureden. Isto misli i Andreas Gassner, koji pak veli da Pula nema dovoljno sportskih sadržaja i da je pomalo dosadna.

S druge strane, mladi su Austrijanci bili oduševljeni lokalitetom na kojem je hostel smješten, i za to bi osvojio vjerojatno prvo mjesto u odnosu na druge hostele gdje su dosad boravili, medutim, nisu mu dali visoku ocjenu što se tice uredenosti i ponude iako je što se tice cijena slican takvim objektima u Europi.

S njima se slaže i voditeljica pulskog hostela Višnja Stipcic, koja smatra da Istra mora jako puno uciniti da bi postala zanimljiva destinacija za mlade avanturiste.

- Mladi vole Pulu i Istru zbog prirode, plaže i mora, medutim nedostaje nam jako puno sadržaja... Puno ih stvari pri planiranju putovanja odbijaju od dolaska u Pulu. Prije svega to je prometna izoliranost. Svi su oni naviknuti putovati željeznicom i ne mogu vjerovati da ovdje prakticki ta mogucnost ne postoji. Stoga je dobro da postoje brojne autobusne linije koje im omogucavaju mobilnost. Prvi šok, ako dolaze niskotarifnom aviolinijom, svakako im je cijena taksija od aerodroma do hostela. Svi ostanu neugodno iznenadeni kada za nekoliko kilometara moraju platiti i do 180 kuna, a drugaciji prijevoz im nije osiguran, kaže Stipcic.

- Zadar radi dobar posao s mladima i na njega bismo se mogli ugledati. Imaju zabavu, kafice i diskace na svakom uglu, prica voditeljica pulskog hostela, kazala je Stipcic. (B. BAN)

VIŠE MOŽETE PROCITATI U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter