Mladim obiteljima kuće za obnovu ili zemljišta za kunu po kvadratu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekretnine u staroj jezgri Vodnjana gradska će uprava kroz program poticanja stanovanja ponuditi mladim i obrazovanim obiteljima po povoljnim cijenama, a neizgrađena zemljišta dat će za izgradnju obiteljskih kuća po modelu prava građenja po godišnjoj naknadi od jedne kune za četvorni metar. Za kupce zgrada planiraju se i poticaji njihove obnove. Vodnjan obiluje praznim stanovima i zgradama, zapuštenim kućicama, a mnoge od njih su u vlasništvu Grada.

Napučiti opustjelu staru jezgru

Kako je gradonačelnik Klaudio Vitasović objasnio, već su sada identificirane neke nekretnine koje će ući u ovaj program, na njihovom evidentiranju radi se i dalje, a prve natječaje može se očekivati već na jesen.

Program se zove "VodYoung", u slobodnom prijevodu igra riječi mogla bi se prevesti kao "Mladi Vodnjan", pa se i iz imena vidi da je namijenjen mladima koji bi na ovaj način trebali riješiti stambeno pitanje i pritom napučiti opustjelu staru jezgru.

- Ovo je izuzetno važna i povoljna odluka za naše mlade čime bismo spriječili iseljavanje. To je način i kako u Vodnjan dovesti visokoobrazovane ljude, rekao je Vitasović na sjednici Gradskog vijeća Vodnjana u utorak, kada su vijećnici i jednoglasno podržali ovaj program. Odluku o provođenju programa poticaja stanovanja predstavila im je Iva Bognar, viša savjetnica za nekretnine.

- Program je namijenjen osobama do 40 godina starosti i neriješenog stambenog pitanja, a provoditi će se kroz dva modela - prodajom nekretnina i osnivanjem prava građenja, rekla je Bognar. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter