Mladicu dopustili da posjeti grob svoje kceri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, haaški optuženik Ratko Mladic posjetio je u utorak ujutro grob svoje kceri Ane na beogradskom groblju, objavio je zamjenik srbijanskog tužitelja za ratne zlocine Bruno Vekaric.

Konvoj vozila u kojem je bio Mladic napustio je zgradu Specijalnog suda za ratne zlocine oko šest sati ujutro. Uz veliko osiguranje posjetio je grob svoje kceri na Topciderskom groblju, što mu je bila velika želja koju su, kako je rekao Vekaric, pristali ispuniti i sud i tužiteljstvo. Mladic se na groblju zadržao dvadesetak minuta, a u njegovoj pratnji bio je i lijecnik.

Ana Mladic je u ožujku 1994. godine pronadena mrtva u obiteljskoj kuci u beogradskom naselju Banovom brdu. Po službenoj verziji, pocinila je samoubojstvo hicem iz oceva pištolja.

Beogradski sud u petak je odlucio da postoje svi uvjeti za Mladicevo izrucenje Haaškom sudu. Njegov odvjetnik jucer je poštom uložio žalbu na tu odluku, a troclano žalbeno vijece treba se sastati danas. Ukoliko žalba bude odbijena, Mladic bi vec tijekom dana mogao završiti u Scheveningenu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter