Mladica na Jarunu ubio policajac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bezobzirna osveta ili tragican splet okolnosti, dilema je što ce se raspletati u istrazi protiv 41-godišnjeg policajca Siniše Šoštarica, koji je u cetvrtak pritvoren zbog ubojstva 19-godišnjeg Ivana Mamica, pocinjenog prošlog petka oko 22 sata na Jarunu.

Naime, na konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebacke potvrdeno je da je Šoštaric, zaposlen u Upravi za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije, s cetiri hica ustrijelio 19-godišnjaka s kojim se nekoliko trenutaka ranije posvadao i sukobio na okretištu tramvaja na Ljubljanici.

Uhicen na poslu

- Nakon što su se okrznuli u prolazu osumnjiceni je pošao tražiti mladica, koji je otišao prema kuci. Vozeci se neko vrijeme okolnim ulicama susreo ga je na Horvacanskoj cesti i teško ga ranio s više hitaca iz službenog pištolja. Mladic je još uspio nazvati 112, no dva sata kasnije preminuo je u bolnici, istice se u policijskoj prijavi kojom se Šoštaric tereti za teško ubojstvo pocinjeno iz bezobzirne osvete, za što zakon predvida kaznu i do 40 godina zatvora.

Policajac je sve do utorka nastavio sa svojim uobicajenim životom, cak je i redovno bio na poslu. Na radnom je mjestu na kraju i uhicen. Je li njegova obitelj znala što je u petak navecer ucinio, u PU zagrebackoj nisu željeli potvrditi, pravdajuci se cinjenicom da najbliža rodbina ne mora svjedociti protiv osumnjicenog.

Uz iznimno osiguranje, u kombiju zatamnjenih stakala te u pratnji naoružanih pripadnika interventne policije, Šoštaric je u cetvrtak priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Njegova verzija ovog tragicnog dogadaja, doznajemo, nešto je drugacija. Svojim je kolegama tijekom ispitivanja priznao da je u petak navecer pucao, no tvrdi da je hice ispalio u zemlju, a ne u tijelo 19-godišnjaka.

Optuženikova verzija

Oko 19 sati došao je s posla i odlucio prošetati s bratom po okretištu tramvaja. Kod sebe je još imao službeni pištolj. Tako su naišli na dvojicu mladica (jedan od njih bio je Mamic) kako udaraju nogama po autobusu i maltretiraju putnike. Vozac se cak zatvorio u autobus. Šoštaric je upozorio mladice, no tada je izmedu njih došlo do prepucavanja, vrijedanja i naguravanja.

Kad su pokušali pobjeci, odlucio je krenuti za njima. Uslijedio je novi sukob s Mamicem, koji ga je, navodno, udario nogom u glavu. Tada je policajac, koji je tada vec mladicu i pokazao svoju službenu znacku, izvukao oružje i zapucao prema plocniku. Jesu li se hici odbili od tla i pogodili 19-godišnjaka ili pak Šoštaric ne govori istinu, tek ce se rasvijetliti u istrazi. No, iako pogoden, Mamic je još uspio pobjeci Horvacanskom cestom do crkve sv. Mati Slobode, gdje je izgubio svijest.

Šoštaric navodno u subotu nije bio svjestan da je mladic koji je preminuo u bolnici njegova žrtva, a u ponedjeljak, posumnjavši ipak da je on krivac, i nakon što je organizirao lijecenje za teško bolesnog sina, navodno se odlucio sam prijaviti, ali su ga kolege preduhitrile i uhitile na radnom mjestu. Šoštaric je otac petero djece.

Nesretnog Mamica u cetvrtak su obitelj i prijatelji ispratili na posljednji pocinak.


Podijeli: Facebook Twiter