Mladic se gušio, Hitna odbila doci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Hitna pomoc koju sam pozvala u 5 ujutro zbog toga što se moj sin gušio, jer mu je od kašlja krv išla na nos i usta, nije došla po njega pravdajuci se da su na terenu i tražeci da ga sama dovedem", požalila nam se Nerzeta Hibic, samohrana majka Elvisa, mladica s Downovim sindromom.

Pojašnjava da se radi o 23-godišnjaku s više razlicitih oštecenja uzrokovanih bolešcu, a jedno od njih je i teški laringitis koji ga doslovno guši.

Upravo se to dogodilo i tijekom noci s utorka na srijedu te je ona, kaže, postupila po uobicajenoj proceduri. Dala je Elvisu lijekove, inhalirala ga i pozvala Hitnu. Iako su joj rekli da je vozilo na terenu i da ga sama dovede, uporno ih je cekala sat i pol, ali nitko nije dolazio te je u pomoc pozvala i susjedu.

No Elvisovo je stanje bilo jako teško, a iznervirana Nerzeta u ocaju je pozvala i policiju. Oni su joj rekli da ce oni Elvisa prebaciti u bolnicu ako se ne bude bojao. Ipak je nazvala taksi i prebacila ga u bolnicu. Tamo je odmah obraden, ali je zbog odbijanja da ostane u bolnici pušten na kucno lijecenje, uz napomenu majci da ga odmah dovede ako mu se stanje pogorša.

- Nije želio ostati u bolnici jer mi je jako privržen, a ja nemam novca da platim drugi krevet da bih bila s njim. Medutim, kada sam otišla na Hitnu po uputnicu za bolnicu, svašta sam im rekla: da se to dogadalo iks puta, ali da je ovo prevršilo svaku mjeru i da ih može biti sram jer se igraju tudim životima. Oni su rekli da ce zvati policiju, ali mogu slobodno, jer sam zvala i ja i podnijela prijavu.

Takoder, zvala sam i Ministarstvo zdravstva i njima podnijela prijavu zbog cijelog slucaja, ustvrdila je Nerzeta Hibic.

- Nije mi poznato što se tocno dogodilo ujutro, medutim, poznata nam je gospoda Hibic i njen sin. Cesto smo ga vozili i na preglede i u bolnicu, nerijetko smo ga i nosili u stan, jer nije mogao hodati, a žive na cetvrtom katu, da bismo ga potom vec za pola sata vidjeli na tržnici kako hoda, rekla je dr. Ksenija Družetic-Božic, voditeljica Hitne medicinske pomoci.

- Vjerujem da su naš tehnicar i medicinsko osoblje strucno obavili posao, ali, ponavljam, ukoliko se ipak dogodio neki propust ili je ucinjena greška, ja cu to ispitati. Sada vam ne mogu reci ništa konkretnije, dodala je.


Podijeli: Facebook Twiter