Mladic radio kao gradevinski radnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon uhicenja haaškog optuženika Ratka Mladica taj dogadaj je glavna vijest u beogradskim medijima, a tisak na naslovnim stranicama donosi informacije o njegovom životu prije uhicenja, samoj akciji uhicenja te pravosudnoj proceduri koja slijedi.

U tekstu naslovljenom "Mladic radio kao nadnicar na gradevini" dnevnik Blic donosi pricu dvadesetogodišnjeg studenta R.R. koji je tom listu rekao da je s Mladicem radio u zrenjaninskoj Novoj industrijskoj zoni. "Bio je obican fizicki radnik. Radili smo zajedno i još sam u šoku. Ne mogu vjerovati da je Milorad Komadic u stvari Ratko Mladic", kazao je student, dodajuci kako ga je poznavao.

List Danas piše da ogorceni mještani nisu dozvolili ni jednom snimatelju, novinaru niti bilo kome fotografirati kucu u kojoj je Mladic boravio niti uzimati izjave. "Uskoro cemo pokrenuti inicijativu da se selo nazove po Mladicu, a na kucu cemo staviti natpis 'Ovdje je živio narodni heroj Ratko Mladic. Od sramote što su ga kod nas uhitili mijenjamo ime sela'", rekli su, kako prenosi list, ljuti mještani.

Dnevnik Press piše da ce Mladic biti izrucen Haaškom tribunalu najranije u nedjelju, a da je postupak ekstradicije zapoceo odmah nakon njegovog uhicenja.


Podijeli: Facebook Twiter