Mladic operirao po kucama na podrucju Savicente

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladica u dobi od 20 godina s podrucja Svetvincenta, kojega je proteklog cetvrtka zatekla u provali u kucu u mjestu Raponji 76-godišnja vlasnica i zadržala do dolaska policije, osumnjicen je da je pocinio osam kaznenih djela imovinskog karaktera. Policija ga tereti za cetiri provale, od kojih se u jednom slucaju radi o pokušaju, tri teške krade i jednu takozvanu obicnu kradu.

Nakon što je 20-godišnjak uhicen, kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je iz iste kuce u Raponjima još 14. ožujka ukrao 700 kuna. Deset dana ranije provalio je u željeznicku postaju u mjestu Smoljanci. Tamo je nasilno otvorio prozor pulta za prodaju karata i ukrao 500-njak kuna. U vecernjim satima 23. travnja je u mjestu Krase provalio u vikendicu u vlasništvu 72-godišnjakinje iz Rijeke. Nakon što je na prozoru presjekao zaštitnu mrežu, razbio je staklo ali iz vikendice nije uspio ništa ukrasti jer se ukljucio alarm.

Pocetkom svibnja 20-godišnjak je u Smoljancima provalio u kucu u vlasništvo 54-godišnjaka s podrucja Svetvincenta. Razbio je staklo na vratima kuce i iz unutrašnjosti otudio novac, oštetivši 54-godišnjaka za iznos od oko 500 kuna. Dvije teške krade pocinio je 14. ožujka i 21. travnja u mjestu Raponji, kada je iskoristio nepažnju vlasnika te iz unutrašnjosti kuce otudio novac, oštetivši 49-godišnjakinju i 37-godišnjaka za iznos od oko 3.500 kuna.

Utvrdeno je i da je mladic tijekom noci sa 7. na 8. ožujka iskoristio odsutnost 71-godišnjaka s podrucja Svetvincenta i iz otkljucane kuce ukrao 1.600 kuna. (M. VUKŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter