Mladić iz Tara ispao iz automobila i poginuo

Prometna nesreća na porečkoj obilaznici (M. SARDELIN)
Prometna nesreća na porečkoj obilaznici (M. SARDELIN)

U teškoj prometnoj nesreći koja se u noći s utorka na srijedu, pola sata prije ponoći, dogodila na porečkoj zaobilaznici, nasuprot Petrolove benzinske crpke, u vozilu Hyundai Coupe županjskih oznaka, poginuo je 22-godišnji Josip Bulić iz Tara.

Izgubio nadzor

Očevidom koji je policija obavljala od 00.50 do 4.25 sati u nazočnosti Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu Siniše Milevoja utvrđeno je da se nesreća dogodila kada je vozač upravljao automobilom Hyundai, županjskih registracijskih oznaka te se dolaskom do benzinske postaje, kretao preblizu desnom rubu kolnika.

U jednom je trenu Hyundai desnim kotačima prešao na travnatu površinu uz desni rub kolnika i pritom udario u postolje stupa javne rasvjete. Mladi je vozač tada izgubio nadzor nad upravljačem Hyundaija koji se nastavio nekontrolirano kretati pa je sletio s kolnika, udario u smjerokazni stupić, a potom i u rasvjetni stup, da bi se u konačnici prevrnuo na bočnu stranu. U tom nekontroliranom kretanju automobila mladić je kroz prozor ispao iz automobila nasred kolnika i od višestrukih teških ozljeda na mjestu preminuo.

Šesnaesta žrtva

Porečka policija je tijekom očevida zatvorila stotinjak metara kolnika obilaznice, a promet je preusmjeravan kroz benzinsku postaju. Općinski državni odvjetnik iz Pazina naložio je da se tijelo poginulog mladića preveze na odjel patologije pulske Opće bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta jer, kako neslužbeno doznajemo, u vozilu nije bilo osobnih dokumenata iz kojih bi se doznao identitet stradalog mladića.

Od početka godine u 16 prometnih nesreća u Istri je, uključujući i ovu posljednju, smrtno stradalo šesnaest osoba dok je u istom razdoblju lani u devet nesreća život izgubilo deset osoba. Prema podacima Policijske uprave istarske cijele je prošle godine u prometu u Istri smrtno stradalo petnaest, a 2012.godine čak 27 osoba. (Marica KOŠTA i Mateo SARDELIN, snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter