Mladi zaljubljenici u ples

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo 700 plesaca iz skoro cijele Istre, od predškolskog uzrasta pa do srednjoškolaca, uz ponekog starijeg, predstavilo je svoje umijece na 15. plesnom susretu Istre, koji tradicionalno pod pokroviteljstvom Grada Pazina organizira Pucko otvoreno ucilište Pazin.

U cjelodnevnom programu nastupilo je 66 plesnih skupina iz Poreca, Buzeta, Pazina, Bala, Pule, Buja, Lupoglava, Poreca, Vodnjana, Buzeta, Rovinja, Galižane, Fažane, Novigrada i Umaga.

U kategoriji plesaca viših razreda osnovne škole koji kao skupina djeluju u školi nastupio je samo Fly time iz bujske OŠ Mate Balote i po ocjeni strucnog ocjenjivackog povjerenstva, odnosno Desanke Virant, Zagorke Živkovic i Vesne Mimica - zaslužio trecu nagradu.

U kategoriji ucenika viših razreda osnovne škole koji plešu u skupinama izvan škole dodijeljene su dvije ravnopravne prve nagrade. Jedna je otišla u Porec skupini Stars Društva Naša djeca, a druga u Fažanu skupini Venym Društva Naša djeca. Druga nagrada ostala je u Pazinu, a dobila ju je skupina The spirit-medium two Baletnog i plesnog studija Spomen doma. Trecom nagradom u ovoj najbrojnijoj skupini okitila se skupina No name udruge Mali veliki mikrofon iz Buzeta.

U kategoriji srednjoškolskih skupina nastupile su samo dvije skupine, obje iz Bala. Prvu nagradu dobila je grupa Valley genesis Talijanske srednje škole Rovinj - podrucna škola Bale. Druga nagrada nije dodijeljena, a trecu su dobili ucenici iste škole.

U skupini plesaca srednjoškolskog uzrasta koji kao plesna skupina djeluju izvan škole nastupilo je devet skupina. Prvu nagradu u ovoj kategoriji dobila je skupina Honey Studija za izvedbene umjetnosti MOT 08 iz Poreca. Drugu nagradu osvojila je skupina The spirit-two Baletnog i plesnog studija Spomen doma Pazin, a trecu Roxanne seniorke Gimnastickog kluba Roxanne iz Rovinja.

U kategoriji Show dance nastupilo je sedam skupina, a prva je nagrada otišla u Porec skupini USB - Urbane subkulturne baze Porec. Drugu nagradu dobila je skupina Roxy dance istoimenog plesnog studija iz Pazina, a treca je nagrada otišla u Vodnjan skupini Saltatrix senior Društva Naša djeca.

Plesni susret Istre koji je davno zamislio i s Mirnom Milanovic iz Pazina osmislio Puljanin Milan Dovijanic postao je mjesto susreta istinskih zaljubljenika u plesnu umjetnost. Mladi plesaci iz cijele Istre koji se svake godine koncem svibnja susrecu u Pazinu natjecuci se u plesu zapravo iskazuju svoju radost zbog glazbe i njenog doživljavanja. (Mirjan RIMANIC, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter