Mladi za Denija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stotinjak mladih izvodaca od cetiri do 23 godine svojim se nastupom ukljucilo u humanitarnu manifestaciju "Mladi za Denija" koju su u buzetskom Narodnom domu organizirali Pucko otvoreno ucilište "Augustin Vivoda", udruga Mali veliki mikrofon, djecji vrtic Grdelin i Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja". Posjetitelji su toplim pljeskom nagradili njihov nastup te kupnjom ulaznice pridonijeli akciji prikupljanja novca za teško bolesnog 16-godišnjeg Denija Muzicu iz Forcici kod Roca pa je na sinocnjem koncertu sakupljeno sedam tisuca kuna.

"Dobro je ciniti dobro", porucio je voditelj koncerta Alan Poropat najavljujuci mlade glazbene i plesne talente. Svoju kockicu humanosti u veliki mozaik akcije ugradili su pjevaci i plesne skupine, polaznici vrtica, osnovci, polaznice baletne radionice, djeca i mladi Buzeštine koji su na taj nacin htjeli pomoci prijatelju u nevolji. U njihovoj humanoj misiji pridružio im se i gost veceri Dražen Turina Šajeta.

Mladi Deni Muzica, kojemu su u lipnju dijagnosticirali maligni tumor izmedu bubrega i slezene, ovog je tjedna završio peti ciklus kemoterapije i trenutno je u djecjoj bolnici na Kantridi u Rijeci. Predstoj mu još šesti ciklus kemoterapije. Trebao bi potom nastaviti lijecenje u specijaliziranoj talijanskoj klinici za tumore u Avianu pa u njegovom rodnom kraju za to prikupljaju novac. Do sada je, ukljucujuci sinocnji koncert, prikupljeno oko 260.000 kuna. U Erste banci za Denija je otvoren žiro racun broj 3101794072 na koji se izravno može uplatiti donacija.


Podijeli: Facebook Twiter