Mladi u Svetvincentu zanemareni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Vec nekoliko mjeseci pratimo što se zbiva u opcini, i ne dogada se ništa dobro. Odavno smo primijetili da nacelnika skoro nikad nema na radnom mjestu, da su mještani nezadovoljni i da se ništa ne poduzima", rekao je predsjednik svetvincentskog HNS-a Sanjin Jelenic.

Na konferenciju za novinare ga je, kaže, potaknula bahatost opcinara i cinjenica da uopce ne rade u interesu opcine i njenih stanovnika te da opcina zbog njih stagnira. Najvece greške, smatra Jelenic, opcinsko vodstvo cini u pogledu mladih koje ni ne pokušavaju zadržati u opcini.

- Govore da izlaze ususret mladima, ali to nije tocno. Mladima zainteresiranima za kupnju opcinske gradevinske parcele trebali bi omoguciti niže cijene i bolje uvjete otkupa. Iskustva pak pokazuju da mladi mještani nemaju prednost, daje im se mogucnost placanja na rate na samo dvije godine, i to uz mnogo nagovaranja i dogovaranja. Samo na jaslice cekamo vec dvije godine! Za nogometno igralište se svakako snalaze da se što prije završi umjesto da završe jaslice koje bi trebale biti važnije, rekao je tajnik HNS-a Leo Vatovac.

Medu nizom problema spomenuli su neadekvatnu javnu rasvjetu, tocnije previše svjetiljki na pustim dijelovima opcine i njenog središta, dok je u strogom centru Svetvincenta, oko kaštela, vjecito mrak.


Podijeli: Facebook Twiter