Mladi sportaši ponos su našeg grada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonačelnik Boris Miletić danas je u Komunalnoj palači primio nagrađene učenike i njihove profesore koji su u završnici Državnog prvenstva osnovnih i srednjih škola u raznim sportskim disciplinama ostvarili vrhunske rezultate i osvojili brojne medalje.

Promocija grada

- Ove godine ste zaista osvojili jako puno medalja i ostvarili iznimne uspjehe na natjecanjima. Za mene nema ljepše stvari nego kada na ovakav način, kroz sport, možete u ostatku države i u drugim zemljama promovirati svoj grad. Osim toga što ste u ta vrijedna ostvarenja uložili puno vremena i truda, posebni ste i po tome što se bavite sportom i možete biti uzor svojim prijateljima i kolegama. Činjenica je da su se vremena promijenila. Nas su nekada roditelji "vukli" kući, stalno smo bili vani i igrali se, a danas roditelji djecu tjeraju van i pred svih nas se postavlja veliki izazov kako ih motivirati da se bave sportom. Zato sam iznimno ponosan na činjenicu da Pula ima sjajne mlade sportaše koji svojim vrhunskim rezultatima zastupaju i prezentiraju naš grad u najboljem svijetlu. Na taj način širite i svijest o važnosti bavljenja sportom. Činite to i dalje, a mi ćemo vam kao Grad uvijek, kao i do sada, biti podrška u tome, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić i čestitao svim učenicima i njihovim profesorima na osvojenim medaljama.

Zahvale profesorima

Ovom svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici Sportske zajednice Grada Pule, pa je tako predsjednik SZ-a Milan Sead Soldatić zahvalio gradonačelniku i Gradu Puli na dugogodišnjoj financijskoj podršci bez koje, kako kaže, ne bi bilo moguće ostvariti ovako značajne rezultate. Iskrene zahvale uputio je i profesorima koji rade s djecom i mladima i koji se jako angažiraju u sportu. Čestitke učenicima i profesorima uputio je i glavni tajnik Sportske zajednice Grada Pule Branko Uležić.

- Velika je selekcija na tim natjecanjima, od gradskih do državnih, i zato zaista zaslužujete sve čestitke i aplauze za svoje uspjehe. Ulaganje u mlade je vrhunsko ulaganje, a ja se nadam da ćete se svi nastaviti baviti sportom i da ćemo jednog dana barem nekoga od vas ponovo ugostiti ovdje kao olimpijca, poručio im je Uležić te im svima zaželio još puno sportskih i životnih uspjeha u nastavku školovanja.

Nagrađeni učenici i njihovi profesori primili su jučer mali znak pažnje koji im je uručio gradonačelnik, a među njima je bila i malonogometna ekipa srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu koja je pod vodstvom profesora Siniše Ivankovića ostvarila povijesni uspjeh postavši prva ekipa iz Pule koja je pobijedila na ovom državnom natjecanju, s time da su do finala došli nakon 15 utakmica i niti jednog poraza. Bile su tu i učenice pulske Gimnazije pod vodstvom profesorice Đeni Blažerina koje su drugu godinu za redom prvakinje države u atletici i brončane u krosu, dok su njihovi kolege u muškoj konkurenciji treći u badmintonu. Na prijem su stigli i učenici Tehničke škole s profesoricom Sanjom Pošić Peranić koji su se vratili s državnog natjecanja kao drugoplasirani u stolnom tenisu, pa i učenici OŠ Vidikovac koji su, pod vodstvom profesora Salje Sijarića, prvaci države u krosu te učenice OŠ Veruda koje su pod vodstvom profesora Saše Breščića osvojile drugo mjesto u odbojci. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter