Mladi se na Portarati zabavljali (i) bez alkohola

The Shock oduševili su okupljene na Portarati
The Shock oduševili su okupljene na Portarati

U utorak je u Puli u povodu Međunarodnog dana mladih održan koncert mladih pulskih bendova Radio Aktiva i The Shocka, kojim su organizatori - Grad Pula, Savjet mladih Pule i udruga Institut - uspjeli prenijeti dvije poruke: da mladima treba dati veći značaj u našem društvu te je moguće dobro se zabaviti i bez alkohola ili opojnih sredstava. Ne bi li to i dokazali, Grad je za sve omogućio besplatne sokove i vodu, koje su dijelili volonteri udruge Institut.

Međunarodni dan mladih u svijetu se obilježava od 1999. godine, a u Puli ga organiziraju udruge u sklopu projekta Pula-zdravi grad. Pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić pozdravio je sve mlade i one koji se tako osjećaju te zaželio da sljedeće godine sudjeluje još više mladih pulskih izvođača. Pozvao je publiku da pljeskom na pozornicu doprati The Shock, mladi četveročlani bend - pjevač Jan, basist Noel i gitarist Kaja, uz pratnju nešto iskusnijeg bubnjara Kolumba, izazvali su oduševljenje publike, a svojim su pjesmama poput "The Shock", "Punk rock" i "Prva ljubav" te obradama hitova poput "Sweet dreams" i "Snow" pokazali pravi punk rock stav.

Oko 23 sata na scenu su izašli "radioaktivci", koji su iskoristili priliku da čestitaju rođendan Varji Bastijančić, organizatorici koncerata i predsjednici udruge Institut.

"Bit ove priče je pokazati mladima da se možemo zabavljati i bez alkohola i opojnih sredstava te tako pobijediti u borbi protiv ovisnosti koje najjače napadaju mlade ljude", rekla nam je Varja.

Tako je i bilo - Portarata je plesala i bez alkohola, mnogi su mladi skakali na taktove ritmičnih i plesnih pjesama "Piši kući propalo je", "Senzacija", "Pravda" i "Vremenu na volju". Tematikom pjesama, koja seže od osobne do socijalne, Radio Aktiv je ukazao na probleme društva poput otuđenosti, diskriminacije i nepravde. Naravno, kroz mnogo plesa, muzike i zezancije s publikom.

Osmero glazbenika zaključilo je energični nastup pjesmama "Vrijedi li", prvim hit-singlom "Vrtimo se", pjesmom istog naziva kao i njihov album prvijenac "Grije nas isto sunce" te "Stvarnim svijetom". Zagrijana ih publika nije puštala s pozornice pa su tako oko ponoći za bis odsvirali "Vrtimo se" i pozdravili dobro raspoloženo mnoštvo. (A. PERCAN, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter