Mladi SDP-a: Maju Šarić ruši "vikend političar"

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Na konferenciji za novinare održanoj u utorak, predsjednik Foruma mladih SDP-a Istre Serđo Popović te predsjednica Foruma žena Istre Vlasta Šimek najoštrije su osudili pokušaje destabilizacije istarske organizacije SDP-a, poručivši pritom da su glavni kreatori hajke na legalno izabranu predsjednicu istarskog SDP-a Maju Šarić doslovno jučer ušli u stranku.

Vikend političar

Poručili su da je rušenje vlastite predsjednice zbog osobnih interesa i to pred parlamentarne izbore, u najmanju ruku  šokantno. Išli su i korak dalje, kazavši da je takvo ponašanje glavnih rušitelja, spominjući pritom Danijela Ferića i Vili Bassanesea, dno dna.

- Maja Šarić nije neradnica kakvom je žele prikazati neki naši kolege, a očito je posrijedi "zavadi pa vladaj". I ranije je bilo pokušaja diskreditiranja Foruma mladih kada ga je vodio Ivan Lukež i kada su isti ti rušitelji slali pisma Predsjedništvu SDP-a u Zagreb, a sada to rade meni, kazao je predsjednik Foruma mladih Istre Serđo Popović i dodao da je pokretač cijele priče i rušenja Šarić "vikend političar" koji vikendom dolazi u Pulu odraditi osobni PR na račun poreznih obveznika.

- Ako ćemo pak pričati o neradu, onda treba reći da najveću organizaciju SDP-a u Istri vode predsjednik i potpredsjednica koji su tijekom tjedna u Zagrebu, kazao je Popović.

Također smatra da je u pozadini zapravo borba za liste koje će se sastavljati na idućim parlamentarnim izborima, rekavši da nisu točne tvrdnje da se vraćanjem Maje Šarić na mjesto predsjednice SDP-a u Istri stranka vraća "pod skute" IDS-a.

Manipulacije kolega

- Ako ćemo tako, Ferić je zasigurno veći IDS-ovac od nje. Na kraju krajeva, u vrijeme koalicije s IDS-om obnašao je funkciju pročelnika u Gradu Puli, dok je Vera Radolović bila dogradonačelnica, kazao je Popović i pozvao pritom svoje kolege, koji, kako je rekao, beskrupulozno ruše i uništavaju SDP Istre, da još jednom razmisle i prestanu nanositi štetu stranci.

- Ovo nije ni demokratski, a ni moralno i definitivno će biti upisani u povijesti kao rušitelji SDP-a Istre, smatra predsjednik Foruma mladih SDP-a Istre.

Predsjednica Socijaldemokratskog Forma žena SDP-a Vlasta Šimek pak vjeruje da se hajka na Šarić događa zbog toga jer je mlada i iskrena žena i puna želje da okupi i ujedini članstvo.

- Dajemo joj apsolutnu podršku u svim njenim dosadašnjim aktivnostima. Moram podsjetiti da su iste organizacije koje sada nanose štetu, a to su Umag i Fažana, pokušale svojevremeno lažnim konvencijama Foruma žena namjestiti izbornu konvenciju Foruma žena u listopadu prošle godine. To dovoljno govori kakvim se sve manipulacijama koriste neki naši kolege, a sve da bi se preuzela kontrola nad SDP-om Istre, zaključila je Šimek. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter