Mladi Puljani zasjali poput pravih pjevačkih zvijezda

Uz talent, finalisti su se iskazali i vrhunskim scenskim nastupom 
Uz talent, finalisti su se iskazali i vrhunskim scenskim nastupom 

Vodeći računa o svakom detalju - od izvedbe, scenskog nastupa, odjeće, pa i frizure, baš poput pravih zvijezda, u petak se je u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula predstavilo 16 finalista prvog dječjeg pjevačkog festivala "Na putu do zvijezda - Pula pjeva".

Prvonagrađena u kategoriji nižih razreda je, ujedno i najmlađa među finalistima, sedmogodišnja Tereza Mišan, dok je među onim starijim osnovnoškolcima zasjala Isaura Nika Šeperović. Među srednjoškolcima, žiri i publiku osvojila je svojim famoznim nastupom Monika Jakšić. Ocjenjivanje najsimpatičnijeg nastupa pripalo je članovima Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule, a odabrali su onaj Marca Cuccurina.

Nakon natjecateljskog dijela, uslijedio je revijalni program u kojem su sudjelovale pjevačice i pjevači koji se nisu uspjeli plasirati u finale. Kroz gotovo trosatni finalni festivalski program, publiku je ležerno vodio zanimljiv dvojac, učenik šestog razreda OŠ Kaštanjer Eric Skoko i maturantica pulske Gimnazije Karla Vidović. Predstavljeni finalisti u kategoriji učenika osnovnih škola bili su Tereza Mišan, Ivona Brščić, Patricija Furundžija, Isaura Nika Šeperović, Marco Cuccurin, Mia Petrinčić, Marinela Fabijančić i Dijana Kegelj. Među pulskim srednjoškolcima, u finalu su se predstavili Lara Demarin, Monika Jakšić, Valentina Spajić, Ivona Dominiković, Ana Lučić, Sergey Roska, Miriam Hichri i Tony Selaković.

Osim stručnog žirija, čiji posao nije bio nimalo lagan, odlučiti se za najbolje među najboljima - mladi su pjevači svojim nastupima, umijećem i već zavidnim pjevačkim znanjem osvojili publiku koja je ispunila kazalište, a poklicima i dugim pljeskanjem bodrila svoje favorite. Istaknimo i to da se je u završnicu festivala plasiralo 16 učenika, među više od stotinu, koliko ih se je prijavilo na audiciju, što je za prvi festival ovakvog tipa u Puli, više nego odličan odaziv.

Stručni žiri, koji je osim ocjenjivanja i komentiranja svakog pjevača pojedinačno imao težak zadatak - izdvojiti po jednog u svakoj kategoriji, sačinjavali su mezzosoporanistica Sofija Cingula, profesorica pri Odjelu za glazbu pulskog sveučilišta, Sabina Vidulin, profesorica metodike glazbene kulture s pulskog sveučilišta, Emanuela Pinzan-Chiavalon, profesorica glazbene kulture u Osnovnoj školi Vodnjan, pjevačica pulske grupe Nola Gabrijela Galant Jelenić te pjevač, skladatelj i multiinstrumentalist Franko Krajcar.

Posebne zasluge za uspješnu realizaciju ovog projekta idu voditeljici projekta Ireni Peruško iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Tatiani Giorgi, predsjednici Studija glazbene kreativnosti Čarobna frula od koje je i potekla ideja za organizacijom ovakvog festivala. Osmislile su, kreirale cjelokupan program te uvježbavale i savjetovale natjecatelje pojedinačno, zatim vokalnu pratnju, bend Udruge Čarobna frula i orkestar Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova. Podršku im je pružila i profesorica Suzana Goldin.

U organizaciji festivala sudjelovalo je i pulsko Društvo Naša djeca, a sve uz potporu Grada Pule. Nagrade su najboljima uručivali gradonačelnik Boris Miletić, viša savjetnica za glazbenu kulturu i glazbenu umjetnost Republike Hrvatske Anita Gergorić, predsjednica stručnog žirija Sofija Cingula i Lucija Brkić iz Dječjeg gradskog vijeća Pule.

Sve sudionike završnice festivala Grad Pula i pulska Turistička zajednica nagrađuju jednodnevnim izletom u Gardaland. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter