Mladi Puljani počinili osam kaznenih djela


Pulska policija je u nekoliko dana na području Pule ulovila dvije osobe, jednog maloljetnika i 19-godišnjaka zbog više kaznenih djela imovinskog karaktera i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Maloljetnog hrvatskog državljanina pulska policija sumnjiči zbog više kaznenih djela, odnosno dvije teške krađe, jednu krađu i jedno kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede u lipnju prošle godine i travnju ove godine na području Pule.

Naime, policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da je 16. travnja u popodnevnim satima provalio u autobus parkiran u Ulici 119. Brigade u Puli odakle je ukrao punjače za mobitele, slušalice, zvučnike, novac i druge predmete, a autobus je bio predviđen za prijevoz djece na izlet. Potom je u noći s 20. na 21. travnja provalio u drugi autobus parkiran na Trgu 1. Istarske brigade odakle je ukrao torbicu s dokumentima i bankovnim karticama u vlasništvu vozača autobusa. Kriminalističko istraživanje je pokazalo da je maloljetnik počinio krađu 30. lipnja prošle godine u lučici Delfin gdje je iz otključanog automobila ukrao novčanik na štetu od više stotina kuna 35-godišnjem Puljaninu.

Pored krađa i teških krađa maloljetnika policija sumnjiči da je 25. travnja u popodnevnim satima u Ulici Boškovićev uspon fizički napao maloljetnu hrvatsku državljanku i pritom je lakše ozlijedio. Zbog sumnje da je počinio sva navedena kaznena djela protiv maloljetnog hrvatskog državljanina podnosi se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Devetnaestogodišnjaka iz Pule policija sumnjiči zbog četiri kaznena djela teške krađe i jednog oštećenja tuđe stvari od 12. ožujka do 27. travnja na području Pule. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja mladić je u četvrtak popodne priveden pritvorskom nadzorniku PU istarske.

Pulska policija je istraživanjem utvrdila da je tijekom ožujak provalio u četiri parkirana vozila. Prvo vozilo je provalio u noći sa 12. na 13. ožujka na parkiralištu u Galijotskoj ulici kada je iz Fiat Tempre pulskih oznaka ukrao radio, nož, ruksak i sunčane naočale. Vlasnik vozila 48-godišnji Puljanin je oštećen za više stotina kuna. Potom je na parkiralištu u Ulici Boškovićev uspon provalio u Suzuki SX4 pulskih oznaka u vlasništvu 37-godišnjakinje iz Pule, no iz vozila nije ništa ukrao.

Slijedeće dvije provale osumnjičeni mladić je počinio na parkiralištu u Tartinijevoj ulici i to tijekom noći s 24. na 25. travnja je provalio u Fiat Pandu pulskih oznaka u vlasništvu 55-godišnjaka iz Marčane, a potom je slijedeću noć s 26. na 27. travnja provalio u Renault Twingo, pulskih oznaka u vlasništvu 54-godišnjakinje iz Umaga. Iz dva vozila nije ništa ukrao već je samo ispreturao stvari u vozilima. Mladića se također tereti da je počinio i kazneno djelo oštećenje tuđe stvari budući da je tijekom kriminalističkog istraživanja oštetio ulazna vrata jednog ureda u zgradi policije. (M. SARDELIN)
 


Podijeli: Facebook Twiter