Mladi Porečan provalio u auto

Ilustracija
Ilustracija

Dvadesetogodišnjaka iz Poreča porečka policija sumnjiči za tešku krađu te ga je 6. lipnja u večernjim satima predala u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Istarska policija navodi da je mladić osumnjičen da je 5. lipnja navečer u jednom turističkom naselju u Poreču provalio u vozilo opel astra pulskih oznaka. Provukao je ruku kroz poluotvoreni prozor automobila pa ukrao torbu, dva novčanika, osobne isprave, mobitel i novac, oštetivši tako 58-godišnjakinju iz Poreča za nekoliko tisuća kuna.

Da bi se spriječili ovakvi događaji PU istarska upozorava građane na pojačan oprez. Provale i krađe iz osobnih vozila najčešće se događaju na parkiralištima, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova, i to u poslijepodnevnim i u večernjim satima.

Kako bi se zaštitili od provala i krađa iz vozila policija građanima savjetuje da parkiraju na vidljivom mjestu a po mogućnosti i čuvanom parkiralištu te da u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljaju torbe, novčanike, mobitele i druge stvari. Čak i u slučaju kratkotrajnog napuštanja vozila, potrebno je ugasiti motor, uzeti ključeve iz kontakt brave i zaključati vozilo iz kojeg bi, ukoliko je to moguće, trebalo ponijeti i audio i video opremu. Osim toga policija građanima savjetuje da pri provjeri vlastitog vozila provjere i susjedovo jer nema boljeg načina samozaštite od dobrosusjedskog nadzora. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter