Mladi Porecan preminuo nakon uboda nožem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetpetogodišnji Porecan Aleksandar Vidnjevic preminuo je u nedjelju rano poslijepodne u pulskoj bolnici nakon što je zadobio dva uboda nožem, pola sata iza ponoci u nedjelju na moto susretu kluba Indians u Santa Marini kod Vabrige. Pet osoba je privedeno u policiju na razgovor, a medu njima je vjerojatno i napadac.

Mladic je nocas vozilom prve pomoci hitno prebacen u bolnicu nakon što ga je dva puta u predio trbuha ubo motorist, slovenski državljanin, s kojim se sukobio. Slovenac je nakon napada pobjegao te su za njim tijekom noci tragali policija i zaštitari. Policija je s više vozila došla na mjesto dogadaja. Cijeli moto klub Indians je bio u šoku.

Od Suzane Sokac iz PU istarske doznajemo da porecka policija provodi kriminalisticko istraživanje nad osobama koje se dovode u vezu s tragicnim incidentom. U interesu istrage nije otkrila o kojim se osobama radi, koliko ih je privedeno na kriminalisticko istraživanje i je li netko od njih osumnjicen za neko kazneno djelo. - Po završetku istraživanja izvijestit cemo javnost, kazala je Sokac.

Hitno hospitaliziran i operiran


Aleksandar Vidnjavic je primljen u bolnicu oko 1 sat u vrlo kriticnom stanju zbog uboda u jetra i gubitka puno krvi. Tijekom noci je bio operiran. Prema izjavama svjedoka, Vidnjevic se nakon ranjavanja otišao oprati u more, ali to je pojacalo curenje krvi, zbog cega mu je pozlilo.

Motorist iz Slovenije je, kažu ocevici, bez bitnog povoda napao Aleksandra Vidnjevica i zario mu nož dva puta u trbuh zadavši mu teške ozljede. Prema neslužbenim iskazima, Vidnjevic i još jedan Porecan sjedili su uz more nedaleko od šanka i zabavljali se s nekim djevojkama te se prskali vodom. No, ocito je slucajno poprskan i slovenski motorist koji je na to napao 25-godišnjaka.

Nakon verbalnog i fizickog obracuna slovenski motociklist je otišao po nož i ubo Vidnjevica u trbuh, a potom pobjegao. Slovenac se nakon obracuna izgubio u gužvi. Skrivanje mu je olakšano u masi motorista i gostiju koji nisu ni vidjeli što se desilo.

Od više izvora doznajemo da su Indiansi doslovno preokrenuli kamp radi potrage za pociniteljem te da su ga pronašli i zajedno s još nekoliko slovenskih motorista predali policiji. Da je potraga bila opsežna i temeljita svjedocili smo sami dok smo bili u kampu Indiansa. Odmah su poduzeli sve što se moglo da se ranjenom mladicu pomogne, a ujedno su alarmirali i zaštitare koji su na ulazu zajedno s policijom pregledavali svakoga.

Na plaži gdje se zbio sukob policija je postavila trake i ogradila podrucje, a tik uz more je ostalo pice sudionika sukoba te jedna japanka za koju su nam kazali da pripada odbjeglom Slovencu. Samo desetak metara dalje nalazi se šank na kojemu je u vrijeme nesrece bilo puno ljudi, od kojih vecina nije ništa vidjela.

Skrivali se u šatorima


Policija je pohvalila suradnju i trud clanova kulba Indians, koji su ulovili su petoricu slovenskih državljana iz moto klubova Fire Starters i El Diablo, koji su prema izjavama svjedoka odgovorni za sukob i ranjavanje Vidnjevica. No, policija još mora utvrditi je li osoba iz Startersa ili El Diabla ozlijedila mladica i naravno razjasniti okolnosti sukoba.

Dinko Ferencic, jedan od voditelja Indiansa, kazao nam je da su nekoliko sati nakon sukoba došli do svjedoka te su putem njega otkrili petorku koja se sakrila u šatorima s namjerom da se izvuku i pobjegnu. Kada su ih ulovili predali su ih policiji koja ih je odvela na informativni razgovor u porecku postaju. (Izvijestio i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter