Mladi pjesnici na DIMljenju light

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Desetero mladih pjesnika i pjesnikinja recitiralo je u subotu uvecer svoje stihove u caffe baru Bounty, gdje su se okupili na još jednoj pjesnickoj veceri u organizaciji udruge DIM.

Ova udruga mladih pjesnika sad vec cetvrtu godinu organizira ovakva okupljanja. Dosad su se nalazili malo u P14, malo u pulskim parkovima, a sada su se opet vratili u topli prostor kafica gdje su u subotu imali i brojnu publiku u odnosu na ranije susrete. Ako nas sjecanje ne vara, ovo je bio i najveci odaziv pjesnika do sada, kao da se mladi autori sve više ohrabruju izaci sa svojim literarnim radovima pred publiku.

Subotnji program nazvali su DIMljenje light, a predstavila su se i neka poznatija mlada istarska pjesnicka imena, dok su neki hrabro prvi put otkrili svoje stihove publici koja ih je nagradila pljeskom. Dio pjesnika najavio je vec prije svoj nastup, no, kako to obicno biva, ohrabreni pozivima organizatora neki su u ukljucili na licu mjesta.

Vecer su otvorili iskusni DIM-ovci Dražen Kiralj i Bruno Brežac, a publici su se potom predstavili Monika Legovic, Sanja Kneževic, Roberta Peruško, Maja Milevoj, Marko Štrk, Jelena Pejic, Nataša Kraljevic i Edvin Dubinovic, dok se kao pratnja na gitari povremeno vješto ubacivao Atila Koso.

Teme su, kao uvijek, varirale od socijalno kritickih, s jasno isturenim politickim žalcem, do nekih krajnje osobnih ispovijedi. Buduci da se bliži Valentinovo, ovaj put su ipak prevladavale pjesme ljubavne i erotske tematike, što medutim ne znaci da su uvijek imale sretan kraj. Nakon prvog kruga i cik pauze, uslijedila je i druga, puno opuštenija runda jer je pocetna trema vec bila nestala.


Podijeli: Facebook Twiter