Mladi peticijom do igrališta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U labinskim Starcima uredeno je djecje igralište nakon što su mladi iz kvarta to od gradske uprave tražili i peticijom, isticuci da je u tom pomalo izdvojenom naselju sve više (pred)školaraca koji trebaju svoj kampo.

Slobodna ledina nasipana je šljunkom, postavljene su ljuljacka, klackalica i tobogan. Sve je koštalo 22,5 tisuca kuna, objavili su iz Grada, najavljujuci da ce uskoro postaviti klupe te koš za otpatke.

Potpisnici peticije, njih oko 160, željeli su, istina, rukometno, odnosno malonogometno igralište, no i ovime su zadovoljni, prenio nam je Andelko Malic, mještanin ciji je 14-godišnji sin Aleksandar s vršnjakom Andreom Pamicem i drugim prijateljima prikupljao potpise.

Igralište je stalno okupirano izjutra, a pogotovo uvecer, kada nalikuje mravinjaku pa, kako rece jedna mlada nona, treba stat' u filu za ljuljacku. Ocito, Starcima malo za srecu treba!

"Konacno su ga storili, ma hi je trebalo porivat i valje peticije pisat!", komentirala je u prolazu jedna susjeda. Druga, pak, gospoda u startu apelira na vlasnike pasa da ovdje ne vode ljubimce vršiti nuždu.

Resorni gradski procelnik Ljubomir Buršic kaže da nije realizirano kompletno igralište, vec samo igrala za najmlade. Veli da je lokacija dogovorena s mještanima, od kojih neki, kako napominje, ureduju okoliš uz kampo - još su ranije, naime, posadili vocke i redovito kose travu.

Za traženo malonogometno igralište, nema, podvlaci Buršic, predvidene, tj. primjerene parcele u vlasništvu Grada pa ono nije moguce izgraditi.


Podijeli: Facebook Twiter