Mladi Pazinci na prvom Angelusu pape Franje

Pazinski srednjoškolci na Trgu sv. Petra u Rimu
Pazinski srednjoškolci na Trgu sv. Petra u Rimu

Angelus pape Franje s prozora papinske palače na Trgu sv. Petra u Vatikanu protekle je nedjelje pratilo više od 150.000 hodočasnika, a među njima je bio i 41 učenik i profesor Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina.

Učenici drugih razreda pazinskog "Dobrile" već tradicionalno sredinom ožujka pohode Rim, a ovogodišnji izlet poklopio se s prvim nedjeljnim Angelusom novog pape. Đake je predvodila njihova vjeroučiteljica Loreta Rabar, s kolegicama Tatjanom Močibob i Tatjanom Bratanović.

- Trg sv. Petra i obližnje ulice ispunila je masa ljudi pa ni mi ni  hodočasnici zapravo nismo mogli dobro vidjeti Papu na prozoru njegove palače. Ali, to nije umanjilo doživljaj sudjelovanja u povijesnom događaju, kaže Rabar.

- Papa je svakom svojom riječju dopro do srca svakog od nas koji smo u nedjelju bili na Trgu sv. Petra. To je bilo nešto doista posebno, ističe ona.

- Smatram da će novi papa napraviti puno promjena u Crkvi. Svojim ponašanjem je već sada pokazao da je blizak cijelom narodu i to mi se jako sviđa, rekla je učenica Antonela Matijašić nakon nedjeljnog izleta u Vatikan.

- Veliki je doživljaj čuti papu Franju na njegovom prvom Angelusu, zajedno s toliko tisuća ljudi, rekao je učenik Majkol Šimić.

Mladi Pazinci u Rimu su boravili od 15. do 17. ožujka te posjetili Vatikan i najpoznatije rimske znamenitosti. Obišli su vatikanske muzeje, Panteon i popeli se na kupolu bazilike sv. Petra. Mnogima od njih ovo će putovanje ostati u dugom sjećanju. (piše M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter