Mladi nedovoljno aktivni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skupština Vijeca mladih Istarske županije održalo je u utorak izvanrednu sjednicu kako bi dogovorili zajednicku suradnju 17 udruga koje su se u lipnju prošle godine udružile pod ovom krovnom organizacijom.

- Želimo povezati clanove kako bismo se zajednickim snagama lakše natjecali u raznim projektima s ciljem zagovaranja i promicanja interesa mladih i njihovog aktivnog ukljucivanja uživot zajednice. Mladi ne znaju osnovna gradanska prava, a što je još važnije, nisu još dovoljno svjesni svoje dužnosti da budu aktivni gradani koji trebaju sudjelovati u donošenju odluka, kazala je predsjednica vijeca Ana Preveden.

Predstavljen je projekt udruge ZUM "PartnerSHIP for EU" nakon kojeg slijedi studijsko putovanje u Španjolsku, u planu je sudjelovanje u projektima za vece ukljucivanje mladih s invaliditetom, zatim u prevenciji nasilja i spolno prenosivih bolesti, a želja im je pojacati suradnju prema lokalnim vlastima i Savjetu mladih Istarske županije.

- Upravo je u tijeku medunarodna godina mladih koju želimo obilježiti na nacin da postanemo aktivniji, istaknuto je na skupštini Vijeca mladih koja kao mreža udruga mladih i za mlade postaje platforma za provodenje zajednickih aktivnosti.

Ovoj nevladinoj i neprofitnoj organizaciji civilnog društva osnovna je namjera zagovarati i promicati interes i dobrobit mladih te razvijati lokalnu politiku za mlade na nacelima partnerstva, dvosmjerne komunikacije, transparentnosti, fleksibilnosti, inovativnosti i solidarnosti.


Podijeli: Facebook Twiter