Mladi mogu realizirati dobru poslovnu ideju

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Udruzi diplomiranih studenata Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prošao je projekt "Burza poduzetničkih ideja" koji će biti financiran iz Europskog Socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH. U sklopu tog projekt bit će realiziran edukativni program "Postani poduzetnik" namijenjen mladim ljudima do 29 godina bez posla, koji imaju dobru ideju ili ne znaju gdje raditi nakon završenog studiranja: ovaj program donosi nove besplatne radionice i edukacije.

Kako napisati poslovni plan

Zainteresirani mogu odabrati ili osmisliti temu, naučiti pisati poslovne planove te ostale vještine (kako uspješno voditi poduzeće, tips&tricks za nove poduzetnike, kako napisati EU projekt, javni nastup i govor tijela, marketinški pristup klijentima i ostalo) i sudjelovati na završnom natjecanju.

"Pripremit ćemo vas za poduzetništvo uz najbolje mentore i financirati realizaciju poslovnog plana! Uz pomoć mentora napisat ćete poslovni plan (pojedinačno ili u grupi) te će oni najbolji moći prezentirati svoju ideju pred poduzetnicima koji su voljni donirati sredstva kako bi financijski pomogli otvaranje poduzeća. Dobit ćete priliku za prijavu u poduzetnički inkubator ili studentski poduzetnički inkubator", poručuju iz Udruge Alumni FET i dodaju da je ovo posve novi način poticanju poduzetništva.

Svi koji se budu upisali mogu računati na brojna iznenađenja te predavače koji imaju puno iskustva i znanja, a koji su voljni prenijeti sve to i dati savjete kako bi svima pomogli da ostvare ideju. Glavna nagrada je novac potreban za pokretanje vlastitog biznisa. Zainteresirani moraju ispuniti prijavnicu i predati je do 20. veljače ili ih poslati na e-mail: [email protected]. Edukativni program počinje 27. veljače 2015. na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".

Broj sudionika ograničen

Trajanje edukativnog programa "Postani poduzetnik" podijeljeno je u tri ciklusa. Prvi ciklus obuhvaća predavanja iz različitih područja (poduzetništvo, turizam, informatika, socijalno poduzetništvo, marketing, menadžment, održivi razvoj) te kako napraviti poslovni plan, a trajat će od 27. veljače do 30. travnja, utorkom i četvrtkom. Drugi ciklus obuhvaća izradu poslovnog plana uz mentorstvo, a rok za predaju poslovnog plana je 31. srpanj 2015. godine. Treći ciklus je "Kako registrirati i voditi poduzeće" te ostale neformalne vještine koje su potrebne svakom poduzetniku, a održat će se kroz nekoliko predavanja u rujnu. Završna konferencija će se održati sredinom listopada u trajanju od jednog dana gdje će se licitirati za najbolje poduzetničke ideje, a nakon toga slijedi neformalno druženje s poduzetnicima i poslovnim anđelima uz zakusku. Broj polaznika je ograničen. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter